« وَسَخَّرَ لَکُمْ الشَّمْسَ وَالْقَمَرَ دَائِبَیْنِ » [سوره ابراهیم(149 آیه 33]
« خداوند خورشید و ماه را در حالی که هر دو در حال حرکت هستند، به نفع شما مقهور و مسخر گردانید.
برای سالها اعتقاد بر ان داشتم که باید مرودشت را به عنوان شهر تابان به سایرین معرفی کرد، شهری که شیهه سوت تغییر شیفت کارخانه قند، به مثابه دمیده شدن در صور ، روح و رایحه خوش زندگی و امید را برای مردمان شهری سخت کوش و پرتلاش به ارمغان می آورد ، برایم جالب و غرور آفرین بود که کارو تلاش را از همان اوایل صبحدم در شهرم شاهد باشم ، کاسب هایی که هنوز خورشید به آسمان سرک نکشیده بسم الله گویان کرکره فلزی مغزه هایشان را که گه گاهی از فرد خشکی ریل زنگ زده شان جیغ بنفش می کشیدند به بالا می بردند ، آب و جارویی و اسفندی پردود به راه می انداختند. این وقایع شیرین ادامه داشت تا آنکه گرد پیری و خاک گلوی سوت کارخانه قند را فشرد و اتوبوسهای کارخانه آزمایش به خواب ابدی رفتند و کسی دیگر پوستی در کارخانه چرمینه دباغی نکرد...... شاگردان دیروز استادان امروز شدند و تصمیم گرفتند طلوع خورشید را بر مبنای تابیده شدن اشعه و انوار خورشید بر رختخواب خود تنظیم کنند!!!!!! و نتیجه اش ان شد که ساعت 8 و گاهی هم 9 مبنای بازگشایی و کسب و کار گردید......
هدفم از نگارش متن فوق آن بود که ابتدا به ساکن به خودم ، مسئولین امر و مردم شهرم این نکته را یادآوری کنم که انچه مرودشت را از شیراز متمایز می کرد و میکند ، سحرخیزی و تمایل به کسب کار و تلاش در اوایل صبح در میان مردم، کسبه و بازاری ها و کشاورزان هست. حال انکه به نظر می رسد این خصوصیت و ویژگی پسندیده کم کم درمیان جوانان این شهر در حال رخت بربستن می باشد. ایجاد تغییر علی الخصوص تغییر در عادات و خلق و خوی رفتاری در جمعیت یک شهر، امری آسان و سهل الوصول نیست مگر آنکه عوامل و محرک های آن خرد خرد بر فرهنگ فاتح ، غالب شوند. تغییر ساعت شروع به کار از اوایل صبح به ساعاتی به مانند 8 الی 9 صبح علاوه بر اثرات مخربی که بر عادات رفتاری و فرهنگی یک جمعیت در شهرهای کوچک و بزرگ می گذارد ، پایه های اقتصادشهری را به تزلزل واداشته و فرهنگ رخوت و آسایش طلبی را درمیان کسبه و بلطبع مردم رایج و گسترده می نماید. حضور در ساعات ابتدایی روز در محل کار علاوه بر برکات معنوی که درون آن نهفته است ، به نوبه خود سهم عظیمی در کاهش هزینه های مصرف برای تمام اقشار جامعه در پی خواهد داشت .مواردی همچون:
1- تبلیغ و ترویج کسب روزی حلال در میان کسبه و مردم
2- پرداختن به خصوصیات ، ویژگی ها و نقش بی بدلیل بازاریان در اقتصاد
3- ترویج فرهنگ کار و تلاش در حد وثق و توان در میان آحاد مردمی
4- ترویج فرهنگ تندرستی و ورزش صبحگاهی در میان مردم
5- یاداوری آموزه ها و نصایح دینی در خصوص کسب گشایش رزق وروزی در اوایل صبح
6- حضور مدیران در سازمانها و ادارات در اوایل صبح و نظارت بر حضور کارمندان در ادارات مبنیی برحضور در ساعات ابتدایی روز
7- نصب بنرها و تراکتهایی که ترغیب کننده و مروج امید به زندگی در میان آحاد مردم باشد
و..........................
به هرحال امیدواریم مسئولین امر در سال تولید ملی ، اگرچه به اعتقاد بسیاری ، نتوانستند تا این لحظه انتظارات رهبر انقلاب و مردم را برآورده کنند ، حداقل توجه بیشتری به داشته هایمان که همان اصناف و بازاریان در شهرستان هستند داشته باشند تا نکند خدایی ناکرده بایستد قلب تپنده بازار را!!!!!