آیین تقدیم احکام هفت مدیر پایگاه میراث جهانی با حضور علی دارابی قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی، برگزار شد و مجموعهی میراث جهانی تخت جمشید واقع د جغرافیای فرهنگی شهرستان مرودشت مدبر خود را شناخت.
بر این اساس، علیرضا عسگری چاوردی مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، ساشا ریاحی مقدم مدیر پایگاه میراث جهانی باغ ایرانی، مصطفی شریفی مدیر پایگاه میراث جهانی باغ عباسآباد بهشهر، فردین عینی مدیر پایگاه میراث جهانی شیخ صفیالدین اردبیل، نصرالله ابراهیمی مدیر پایگاه میراث ملی خلیج فارس و دریای مکران، محمد امینیان مدیر پایگاه میراث جهانی تخت سلیمان و عبدالرضا کارگر، مدیر پایگاه میراث جهانی مسجدجامع اصفهان انتخاب شدند.
دارابی در حکم علیرضا عسگری چاوردی بر ارائه برنامه عملیاتی در راستای تغییر، تحول، توسعه و فناوری، تدوین برنامه کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت با اخذ مشورت از صاحبنظران بر اساس سیاستها و اولویتهای اداره کل پایگاهها با امکان راستیآزمایی و ارزیابی، هماهنگی با مدیرکل امور پایگاهها و مدیرکل استان در انجام مأموریتها، نظارت مستمر بر تداوم معیارها و استانداردهای ابلاغی، پیگیری و تشکیل منظم جلسات فصلی هیأت راهبردی پایگاه، برنامهریزی برای همکاری با جوامع محلی، سمنها، سازمانهای مردمنهاد، رسانهها و پیگیری مسؤولیتهای اجتماعی نهادها و دستگاههای اجرایی، نظارت مستمـر و دقیق بر اجرای قوانین و دستورالعملها، پاسخگویی و شفافیت در همه امور تأکید کرد.
برگزاری رویدادها و مناسبتهای مختلف بر طبق سیاستهای ابلاغی و تدوین کتاب رویدادهای سالیانه به تصویب شورای راهبردی، پیگیری و اقدام برای تهیه و تدوین بازنگری عرصه و حریم و ضوابط اختصاصی از مجاری ذیصلاح، حفاظت و برنامهریزی آموزشی و معرفی و پیوستفرهنگی و رسانهای از دیگر مأموریتهایی است که در حکم مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید مورد تاکید قرار گرفته است.
👈 *سوابق مسئولیتی دکتر علیرضا عسگری*
علیرضا عسکری چاوردی متولد ۱۳۵۵(متولد چاهورز لامرد) است. وی در سال ۱۳۷۷ موفق به اخذ مدرک لیسانس باستانشناسی از دانشگاه تهران شد. و تاریخ هنر را با کسب رتبه سوم به پایان رساند و سپس مدرک دکترین خود را در سال ۱۳۸۹ در دانشگاه تربیت مدرس بعنوان رتبه نخست با موفقیت به اتمام رساند.
معاون پژوهشی پژوهشکده باستان شناسی، استادیاری بخش تاریخ و باستان شناسی دانشگاه شیراز، مدیر پایگاههای میراث جهانی منظرباستانشناسی ساسانی فارس در شهرستانهای سروستان و فیروزآباد، معاون پژوهشی پژوهشكده باستانشناسی طی سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶، استادیار بخش تاریخ و باستان شناسی دانشگاه شیراز در سال ۱۳۸۹، مدیر گروه رشته باستان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت در سال ۱۳۸۱، مسئولیت گروه باستان شناسی بنیاد پارسه- پاسارگاد، تخت جمشید و مدیر داخلی کارنامه بنیاد پارسه- پاسارگاد، تخت جمشید از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۳،معاون پژوهشی پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی کشور بین سالهای ۱۳۸۵ لغایت ۱۳۸۷ و با حفظ سمت در معاونت سردبیر مجله باستان شناسی و پژوهش های میان رشته ای. مجله مشترک بین موزه ملی ایران باستان و ج ه اد دانشگاهی دانشگاه تهران از جمله سوابق درخشان این باستان شناس بشمار میرود.
*پیشینه کاوشهای باستانشناسی عسکری چاوردی*
علیرضا عسکری چاوردی طرح های مطالعاتی باستان شناسی و باستان شناختی بسیاری را بر عرصهی تمدن خیز مرودشت با سایر گروههای باستانشناسی خارجی عهدهدار بوده است که از مهمترین و شاخصترین آنمیتوان به؛ سرپرستی پروژه های مطالعاتی پروژه بزرگ مطالعات شهر پارسه تخت جمشید(دروازه کورش) در سیزده فصل متوالی اشاره کرد که فصل سیزدهم آن تا اوایل آذرماه ۱۴۰۲ ادامه دارد که حدود ده فصل از کاوشهای باستانشناسی در اینمتطقه را همراه با گروه ایتالیایی پروفسور پی یر فرانچسکو کالیری به صورت مشترک انجام داد. تل تخت پاسارگاد، تنگ بلاغی، کاخ سروستان، کانال های زیر زمینی تخت جمشید، پروژه باستان شناسی در منطقه ممسنی به سرپرستی مشترک وی و پروفسور دانیل پاتس از دانشگاه سیدنی از دیکر سوابق کاوشهای باستانشناسی عسکری در طی سالهای گذشته بوده است.