بحث آبگیری سد سیوند و طرح ادعاهایی مبنی بر تهدید بخشی از مجموعه تاریخی پاسارگاد در نتیجه این آبگیری چند ماهی است که حرکت ها و موضع گیری های متفاوتی را در جامعه موجب شده است.
چندی پیش گروه هایی در مقابل مجلس حضور یافتند و اعتراض خود را طی بیانیه ای نسبت به آبگیری سد سیوند اعلام نمودند و حتی مدعی شدند که در صورت عدم آبگیری سد، حاضرند هزینه احداث آن را بپردازند.
چند روز پس از انتقال، حضور جمعی از کشاورزان منطقه ارسنجان در برابر استانداری فارس را شاهد بودیم که تسریع در آبگیری سد را خواستار بودند. مجموع این موضع گیری ها و اعلام نظرها در شرایطی صورت می گیرد که وزرات نیرو مدعی است به تعهدات خود در مقابل سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور عمل کرده و آبگیری سد را تا پایان زمان کاوش ها توسط هیأت های باستان شناسی ایرانی و خارجی به تأخیر انداخته است. در این حال قبادی نماینده مرودشت و ارسنجان در مجلس معتقد است که ناهماهنگی جزیی بین مسؤولان، عامل اصلی بروز این مشکل است.
وی فضای ایجاد شده را حاصل عملکرد عده ای بی درد می داند و به مردم منطقه قول می دهد که آن ها در رسیدن به حقوقشان یاری خواهند شد. با توجه به نقشی که از نمایندگان مردم در مجلس انتظار می رود و به طور قطع و یقین در شرایط مشابه آن چه در مورد آبگیری سد سیوند شاهدیم، نمایندگان قادرند مؤثرترین نقش را ایفا نمایند. با قبادی در مجلس گفت و گو کردیم. وی گفت: مجموعه پاسارگاد بیش از آن که یادگار یک سلسله حکومتی باشد، طبق اعتقادات مذهبی ما یک محوطه مقدس است. ما طبق آیات قرآنی، کوروش را ذوالقرنین و یک پیامبر می دانیم و بر همین اساس کاوش های لازم باستان شناسی و بررسی های دقیق کارشناسی برای حفظ این مجموعه از آسیب صورت گرفته است.
قبادی مدعی است که در نهایت آبگیری دریاچه سد و لبریز شدن آن فاصله دریاچه از آرامگاه کورش 10 کیلومتر خواهد بود و هیچ آسیبی را متوجه این مکان نخواهد کرد. این نماینده مجلس در ادامه گفت و گو با اشاره به مشکلات موجود در مناطق محدوده مرودشت و ارسنجان، اهداف احداث سد سیوند را بر شمرد و تصریح کرد: مطالعات این سد قبل از انقلاب آغاز شد و پیشگیری از بروز سیل در دشت های کربال و مرودشت، رفع خشکسالی و کم آبی حق آب بران دشت های سعادت آباد کمین، خضرج و... که حدود 40 روستا را در بر می گیرد از اهداف احداث این سد می باشد.
وی ادامه داد: علاوه براین شوری و کم آبی ادامه سکونت در حدود 30 روستای دشت ارسنجان را تهدید می کند که با احداث و آبگیری سد، مشکلات کشاورزی و آب شرب این روستاها تأمین می شود.
قبادی تصریح کرد: در ضمن با توجه به فاصله 15 کیلومتری دریاچه سد تا مجموعه پاسارگاد چشم انداز زیبای طبیعی را نیز برای گردشگران ایجاد خواهد کرد. وی در بخش دیگری از این گفت و گو اظهار نظر مخالفان آبگیری سد سیوند را نوعی فضاسازی کاذب عنوان کرد و گفت: این افراد به توافق های وزارت نیرو و سازمان میراث فرهنگی کشور اعتنا ندارند.
قبادی افزود: کار به جایی رسیده است که همسر شاه معدوم هم در این ارتباط بحثی را مطرح می کند و افرادی خواسته و ناخواسته در داخل کشور او را همراهی می نمایند و به بحث های غیرواقعی دامن می زنند. وی با اشاره به ناآگاهی معترضان به آبگیری سد سیوند نسبت به مسائل منطقه تصریح کرد: سلسله هخامنشی بیشترین عملیات را برای احداث سد و بند و حاصلخیز کردن دشت ها انجام دادند و در کتیبه های به جا مانده از آن ها هم آب را مظهر آبادی می دانستند، در حالی که در شرایط کنونی عده ای با بهانه کردن اهمیت مجموعه به جا مانده از این سلسله قصد دارند مردم را از آن چه در منشور حقوق بشر هخامنشی آمده است، محروم کنند.
قبادی در پایان مدعی شد که آبگیری سد سیوند هیچ لطمه ای به مجموعه پاسارگاد نمی زند و اگر خطری وجود داشت وی به عنوان یکی از مجریان طرح های سدسازی در فارس به طور قطع برای جلوگیری از این آبگیری تلاش می کردم.