صفحه اصلی   |   www.marvdashtnama.ir   |   

 

آخرین اخبار

  • یک عکس، یک شرح| آموزش و پرورش بدحال و بدون بیمه!
  • تفاهم‌نامه مقابله با آتش‌سوزی جنگل ها و مراتع؛ رویکردی نوین در مهار حوادث های احتمالی
  • تخریب ۱۵۱ قطعه باغ شهری و ساخت و سازهای غیرمجاز در بخش سیدان
  • احداث دو آموزشگاه هنرستان و متوسطه بیست و چهار کلاسه در مرودشت
  • بحث منطقه ویژه گردشگری مرودشت را به صورت ویژه پیگیری خواهم نمود
  • رئیس جدید دفتر نظارت و بازرسی انتخابات شهرستان مرودشت معرفی شد
  • وزیر میراث فرهنگی گفت:کنسرت و موسیقی زمینه شادی و فرصت برای مردم را رقم می‌زند
  • روستای کندازی نیز بعنوان روستای ملی رو وار بافی ثبت گردید.
  • پیام فرماندار ویژه شهرستان مرودشت به مناسبت روز مرودشت
  • تأمین و توزیع بیش از دوازده هزار تن کود در سطح استان فارس
  • رتبه چهارم مرودشت در بازرسی های سازمان صمت
  • طی یکسال گذشته اجناس چقدر گران‌تر شدند؟
  • کشف بیش از ۹هزار تن شکر احتکار شده در مرودشت
  • وزنه بردار مرودشتی ۲ نشان برنز بانوان آسیا به دست آورد
  • برخی ها را خوش نمی آید اما...
  • تصاویر هوایی از یک جاده مارپیچ در ژاپن
  • عکس/دنیای زیبای قارچ‌ها
  • مشكل آموزش و پرورش ايران كجاست؟
  • اسماعیل سیاوش پور به عنوان مدعی‌العموم شهرستان مرودشت منصوب شد
  • جشن کارگری در مرودشت برگزار شد
  • بخشدار جدید بخش درودزن معارفه شد.
  • سرمای بهاره کشاورزان‌ مرودشتی را خزان کرد
  • آغاز نهضت آسفالت و عملیات اجرایی و عمرانی آسفالت مرودشت
  • بازدید فرماندار ویژه شهرستان مرودشت از مجتمع امام رضا(ع) دانشگاه آزاد مرودشت
  • کشف سموم آفت کش تقلبی در مرودشت
  • ایجاد بزرگترین کانون گیاهان دارویی در مرودشت
  • شاید هم کویر لوت جذاب‌تر از زندگی در تهران شود!
  • طغیان پشه سالک در کمتر از دو هفته دیگر در مرودشت
  • راز سر به‌مُهر کتیبه‌ی ساسانی بعد از ۴۵ سال برملا شد
  • تولد نوزاد گونه در معرض انقراض "گوزن زرد ایرانی" در ارسنجان
  •  

     

    جهاد کشاورزی فارس:
    کشاورزان استان به جای برنج، گندم و پسته بکارند

     
    3917
    :كد
    چهارشنبه 1 اردیبهشت 1395

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: با توجه به ابلاغ دستورالعمل وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر محدود شدن کاشت برنج در استان های دچار مشکل خشکسالی و کم آبی، به کشاورزان استان فارس توصیه می کنیم که به کاشت محصولات با نیاز کمتر به آب مانند گندم، جو و درختان پسته روی آورند.



    به گزارش "مرودشت آنلاین" به نقل از ایرنا، محمدمهدی قاسمی سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: بر اساس دستورالعمل وزارت جهاد کشاورزی، کشت برنج با توجه به نیاز زیاد به آب باید تنها در استان های شمالی کشور صورت گیرد.
    وی اظهار کرد: بررسی وضعیت آب وهوایی کشورهایی که در آنها برنج کاشته می شود نشان می دهد که میزان بارش در این کشورها بسیار زیاد است همچنانکه در ژاپن سالانه چهار و نیم متر و در هر یک از کشورهای اندونزی، تایلند و هند دو و نیم متر میزان بارندگی ثبت شده است.
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: با توجه به شرایط خشک و نیمه خشک این استان، ابتکار عمل هایی در مزارع این استان اجرایی شده است که بین شش تا هفت هزار مترمربع آب در تولید برنج در هر هکتار صرفه جویی می شود.
    قاسمی ادامه داد: با این وجود، شرایط خشکسالی استان ایجاب می کند که محصولات با نیاز آبی کم کاشته شوند.
    استان فارس که طی دهه های گذشته به لحاظ کشت انواع محصولات بخصوص برنج از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار بوده طی یک دهه گذشته استمرار خشکسالی موجب گردیده تا به منابع آبی در این استان خسارت فراوانی وارد شود بطوری که عمق حفر چاه در برخی از مناطق فارس از 70متر به بالای 300متر برسد.
    شهرستان های مرودشت، فیروزآباد، کوار، ممسنی، رستم، سپیدان، شیراز، استهبان، جهرم، کازرون و پاسارگاد از مناطق تولیدکننده برنج در استان فارس هستند.
    ارقام برنج بومی شامل عنبربو، چمپا، قصردشتی، لنجان، زرده، گرده و ... و ارقام اصلاح شده مانند فجر، حسنی و گوهر در این استان کشت می شود.
    در سال های گذشته، کشاورزان مناطق خرامه و کُربال در این استان برنج می کاشتند که با توجه به کمبود منابع آبی و خشکسالی، کاشت برنج در این مناطق متوقف شده است.

    ** تولید 10 درصد محصولات کشاورزی کشور در فارس
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس همچنین گفت: بهره وری شاه کلید تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی است و وزارت جهاد کشاورزی با اتکا به راهکارهایی در این زمینه و با وجود شرایط خشکسالی، تولید محصولات کشاورزی در ایران را 13.7 درصد رشد داده است.
    قاسمی اظهار کرد: افزون بر 10 درصد محصولات کشاورزی تولیدی کشور در استان فارس تولید می شود.
    ** ضعف مدیریت، دلیل بیشتر مشکلات واحدهای تولیدی
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بیشترین مشکلات در بخش تولید در حوزه دام و فرآورده های دامی را ضعف در مدیریت می دانیم.
    وی افزود: به عنوان نمونه، هم اینک واحدهای گاوداری در این استان هستند که زیان ده هستند و در مقابل واحدهای دیگر سودده هستند که نشان می دهد مدیران این واحدها باید بهره وری را در دستور کار قرار دهند.

    ** ضرورت تقویت صادرات
    قاسمی با تاکید بر ضرورت حرکت در مسیر صادرات دام و فرآورده های دامی گفت: هم اینک و با شکل گیری زنجیره تولید و عرضه گوشت مرغ و ایجاد نخستین خط کشتار مرغ به صورت کاملاً مکانیزه و تخلیه کامل امعا و احشا، زمینه صادرات محصولات تولیدی به خارج کشور فراهم شده است که باید از این فرصت با توجه به گشایش های صورت گرفته در پسابرجام به خوبی بهره گرفت.
    به گفته وی، در سال 94 افزون بر 400 هزار راس دام سبک مانند گوسفند از استان فارس به خارج کشور صادر شده است.
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: این استان در تولید گوشت قرمز مقام نخست کشور را دارا است و مقام چهارم تولید گوشت مرغ و مقام پنجم تولید عسل در میان استان های کشور نیز متعلق به این استان است.
    قاسمی گفت: استان فارس در زمینه تولید شیر در سال 93 جایگاه پنجم کشور را داشت که با تلاش های صورت گرفته، جایگاه استان در این زمینه در سال 94 یک پله صعود کرد و این استان جایگاه چهارم تولید شیر کشور را به دست آورد.

    ** اعطای 400 میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت به کشاورزان زیان دیده از خشکسالی
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در سال 94 افزون بر 400 میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت بابت جبران بخشی از خسارت خشکسالی به کشاورزان این استان پرداخت شد.
    قاسمی با بیان این که در سال 94 نسبت به سال 93 شاهد افزایش 25 درصدی بیمه محصولات کشاورزی بودیم، گفت: در سال گذشته بدهی پنج هزار و 760 میلیارد ریالی کشاورزان فارس به بانک ها بابت تسهیلات با توجه به تداوم خشکسالی استمهال شد.




    نظرات بینندگان
    ارسال نظرات
    نام
    ایمیل
    نظر*  
    کد امنیتی جمع 4 با 4
     

      - نظراتی که به پیشرفت و تعمیق بحث کمک می کنند در مدت کوتاهی پس از دریافت به نظر دیگر بینندگان می رسد.
    - نظرات حاوی الفاظ سبک یا هرگونه توهین، افترا، کنایه یا تحقیر نسبت به دیگران منعکس نمی ‏شوند.

     

     

     

     
     
    +تبلیعات در سایت مرودشت آنلاین با تعرفه های استثنائی - 09394084008
     
    1253
     
       
      logo-samandehi

    صفحه اصلی

    مدیریت سایت

    ارتباط با ما

    خبرنامه

    ایمیل

    آرشیو

    جستجو

    پیوند ها

    سفارش تبلیغات

    RSS

     

    بهترین نمایش در 768*1024     |    تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرودشت آنلاین می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.    |    طراحی و تولید: H. Mokhtari