دكتر شهپري، مدير كل صنايع و معادن فارس با اشاره به پيگيري هاي معاونت طرح و توسعه اين واحد صنعتي اعلام كرد:
توليد خودرو و قطعات آن در كارخانه آزمايش قطعي است
مسايل و مشكلات واحدهاي صنعتي، معادن، كارگاه هاي توليدي و برخي مسايل كارگري مرودشت در جلسه اي با حضور مهندس سيد علي شهپري مدير كل صنايع و معادن استان فارس، حفاري فرماندار مرودشت و جمعي از مديران اين شهرستان بررسي شد.
در ابتداي اين جلسه مهران حفاري فرماندار مرودشت با اشاره به استعدادهاي بالقوه اين شهرستان گفت: مرودشت به عنوان دومين شهر بزرگ استان فارس در بحث صنعت همواره در رده هاي دوم تا چهارم صنعتي استان قرار داشته، در بخش كشاورزي كشور، در توليد گندم و ذرت مقام اول، برنج مقام سوم و در كشت سيفي جات آمار قابل قبولي را به خود اختصاص داده است.
فرماندار مرودشت با مقايسه ميزان توليد محصولات كشاورزي اين شهرستان با استان ها و حتي كشورهاي دنيا گفت: تنها بخش درودزن از توابع اين شهرستان به اندازه استان كرمانشاه گندم توليد مي كند و به طور كلي نيز شهرستان مرودشت هرساله به اندازه كشور كوبا محصولات كشاورزي توليد مي كند.
حفاري با اشاره به راه اندازي دومين واحد پتروشيمي در كنار مرودشت و بيان اين مطلب كه مبادلات اقتصادي مجتمع پتروشيمي به عنوان بزرگ ترين واحد صنعتي فارس، تنها با بانك هاي استان فارس قابل مقايسه است، ادامه داد: متأسفانه واحدهاي صنعتي مرودشت در طي چند سال اخير با مشكلات عديده اي روبه رو شده اند، به شكلي كه كارخانه آرد دادلي ( توليد كننده بيسكوييت تينا )، چرمينه و مجتمع گوشت فارس به عنوان بزرگ ترين مجتمع خاورميانه به طور كامل تعطيل شده اند، كارخانه هاي پگاه و پارس سرنگ نيز با مشكلاتي مواجه هستند به شكلي كه پارس سرنگ حدود 7 ماه است حقوق نيروهاي خود را نپرداخته است، كارخانه قند مرودشت نيز با حالتي بحراني مواجه گرديده است.
فرماندار مرودشت تصريح كرد: مرودشت علاوه بر توانمندي هاي غير قابل انكارش در بخش هاي صنعت و كشاورزي در مسير شاهراه بين المللي و همچنين مسير اصلي راه آهن نيز قرار گرفته است.
حفاري همچنين با اشاره به قابليت هاي صنعتي مرودشت واحساس نياز اين شهرستان به وجود نمايندگي اداره كل صنايع اعلام آمادگي كرد يكي از نيروهاي فرمانداري مرودشت را به همراه تجهيزات لازم و همچنين مكان فعاليت جهت انجام امور نمايندگي اداره كل صنايع در مرودشت در اختيار آنان قرار دهد.
در ادامه مديران و كارشناسان ادارات مرودشت و همچنين اكبرآبادي معاون طرح و توسعه كارخانجات صنعتي آزمايش مطالبي را از حوزه هاي فعاليت خويش عنوان كرده و به بيان مسايل و مشكلات موجود در واحدهاي صنعتي مرودشت پرداختند.
مديران مرودشت همچنين با اشاره به وجود برخي بسترها خواستار حمايت متولي صنايع استان جهت ايجاد واحدهايي جديد در سطح شهر مرودشت و بخش هاي تابع شدند.
از مهم ترين مباحث اشاره شده توسط مديران شهرستان مي توان به درخواست ايجاد واحد توليد خمير كاغذ و نئوپان از كاه و كلش و گندم و پوست شلتوك برنج توسط مهندس صلاحي، رييس جهاد كشاورزي مرودشت اشاره كرد.
ضمن اينكه دكتر اكبرآبادي معاون طرح و توسعه كارخانه آزمايش در اين جلسه از ايجاد هماهنگي هايي با شركت مگاموتور و همچنين مهندس رجبي، مدير قطار شهري شيراز جهت توليد خودرو و همچنين واگن هاي قطار شهري در اين كارخانه خبر داد.
در ادامه دكتر شهپري مدير كل صنايع و معادن استان فارس ضمن تأييد مطالب مطروحه توسط فرماندار شهرستان، تأسيس نمايندگي اداره كل صنايع در شهرستان مرودشت را ضروري دانست و اظهار داشت: با توجه به ديدگاه و سايت هاي اقتصادي دولت در رابطه با اجراي طرح هاي زودبازده و بهره مندي از تسهيلات بانكي اقدامات ارزنده اي انجام شده كه سهم شهرستان مرودشت در اين خصوص از اهميت خاصي برخوردار است. مدير كل صنايع فارس ادامه داد: برخي از طرح هاي پيشنهادي توسط تعدادي از سرمايه گذاران پيگيري شده كه در شرف عملياتي شدن هستند.
بسترسازي جهت راه اندازي كارخانه توليد تراكتور و كمباين، كارخانه توليد ورق گالوانيزه، مساعدت مالي كارگاه ها و كارخانه هاي شهرستان مرودشت و رفع مشكلات شهرك هاي صنعتي بخشي از فعاليت هاي انجام گرفته در اين شهرستان است كه آثار فراواني در عرصه اشتغال و فعاليت هاي افتصادي درمنطقه خواهد داشت. شهپري افزود: با توجه به توليد يك سوم شير استان در مرودشت جاي خالي كارخانه توليد مواد لبني در اين شهرستان كاملاً احساس مي شود. در رابطه با كارخانه توليد نئوپان نيز اگر بخش خصوصي در صدد تهيه طرح مطالعاتي و تحقيقاتي باشد اداره كل صنايع استان آمادگي دارد 70% اعتبار مورد نياز طرح تحقيقاتي را پرداخت نمايد.
شهپري اظهار داشت: با توجه به امكانات و توانمنديهاي كارخانه آزمايش و همچنين پيگيري هاي معاونت طرح و توسعه آن به نظر مي رسد توليد خودرو و قطعات آن در اين واحد صنعتي قطعي است.
دكتر شهپري در پايان سخنان خود از تغيير مديريت ها در كارخانه ها و واحدهاي صنعتي فارس بدون اطلاع قبلي اداره كل صنايع گلايه كرد و آثار اين اقدامات را به ضرر چرخه اقتصادي استان و كشور دانست و خواستار تشويق تجار شهرستان به سرمايه گذاري در بخش صنعت شد.