سد درود زن آبي براي رها سازي كشاورزي ندارد
|
3887
|
:كد |
دوشنبه 23 فروردين 1395 |
|
سد درود زن كه تامين كننده آب شرب طيف وسيعي از شهروندان شيراز و مرودشت و روستاهاي مسير و همچنين تامين كننده آب شرب و آب مورد نياز بخش كشاورزي اراضي پايين دست است اكنون حال و روز خوشي ندارد و براي رها سازي كشاورزي هر چه داشته رها كرده و ديگر آبي در چنته ندارد.
|
به گزارش"مرودشت آنلاین" به نقل از خبرنگار ايرنا ، طي روزهاي گذشته اجتماعات و تجمعاتي از سوي برخي از كشاورزان در شهرستان خرامه مقابل فرمانداري اين شهرستان انجام شد و كشاورزان خواستار رها سازي بيشتر آب براي مزارع و كشتتزارهاي خود شدند اما براستي آيا سد درود زن آبي براي رها سازي دارد؟
يك مقام مسوول در سازمان آب منطقه اي استان فارس ذخيره كنوني سد درود زن را فقط 25 ميليون متر مكعب اعلام كرد و گفت : ما براي گذر از فصل گرم سال و تابستان امسال دلخوش به اندك آبي هستيم كه دراين سد وجود دارد و چشم اميد به آبي قليل داريم كه از طريق رودخانه به اين سد وارد مي شود تا بتوانيم نياز 60 تا 90 ميليون متر مكعبي آب شرب شيراز و مناطق ديگر را تامين نماييم ، با اين توصيف سد درود زن آبي براي رها سازي كشاورزي ندارد و با اجتماع و اعتراض و سخنراني و وعده و عيد هم آب نازل نمي شود .
اين مقام مسوول در گفت و گو با خبرنگار ايرنا بيان كرد : 330 ميليون متر مكعب حجم سد درود زن رسوب و آب مرده است كه براي پايداري سد نبايد استحصال و رها شود بنا بر اين حجم قابل استفاده كنوني اين سد فقط 26 ميليون متر مكعب است ، آيا كشاورزان راضي مي شوند كه آب شرب مردم قطع شود تا آنان آب كشاورزي داشته باشند؟
مرحله نخست رهاسازي آب سد درودزن براي كشاورزان كربال در شهرستان خرامه و كشاورزان زرقان شهرستان شيراز از 17اسفند سال گذشته آغاز شد و تا هفتم فروردين ماه امسال تداوم داشت ، اما كشاورزان خواستار اجراي مرحله دوم اين رها سازي هستند .
اين در حالي است كه نورالله اسپرجاني فرماندار شهرستان خرامه گفته است : امسال يكي از بهترين عمليات هاي رهاسازي آب در بخش كربال اتفاق افتاد و هيچ گونه آبي در مدت شارژ رودخانه برداشت نشد و اِشِل آب، بالاترين حد خود را داشت.
فرماندار خرامه همچنين با بيان اينكه سهميه آب شهرستان خرامه 15 ميليون متر مكعب بوده كه قرار شد پس از هشت روز شارژ رودخانه، ابتدا شش روز كشاورزان بخش كربال و سپس شش روز كشاورزان بخش زرقان از اين آب برداشت كنند تا حقي از كسي ضايع نشود.
اسپرجاني ادامه داد: با توجه به اينكه سهميه آب براي 12 هزار و 600 هكتار اراضي زير كشت منطقه ما در نظر گرفته شده بود اما 20 هزار هكتار زمين كشاورزي داريم و طبيعي است كه اين مقدار آب كفاف همه زمين هاي كشاورزي كربال را ندهد.
فرماندار خرامه با بيان اين نكته كه نهايت كنترل و دقت در توزيع آب به كار بسته شده است بيان داشت: هشت روز زمان براي شارژ رودخانه كافي نيست ، اين رودخانه خشك، مقدار زيادي از آب را در داخل خود فرو مي برد.
وي با اشاره به اين نكته كه در اين شش روز رهاسازي آب ، دو روز كشاورزان بند تيلكان، دو روز كشاورزان بند موان و دو روز كشاورزان بند حسن آباد تا منطقه جهان آباد آب برداشت كردند اضافه كرد: متاسفانه مشكلات گفته شده باعث شده كه آب به اندازه كافي به منطقه جهان آباد نرسد و باعث اعتراض كشاورزان اين محدوده شود.
چالش تامين آب كشاورزي از طريق سدهاي بالا دست براي كشاورزان شهرستان هاي خرامه ، شيراز ، مرودشت و برخي مناطق همجوار و اولويت دادن به تامين آب شرب ، آب صنايع و آب احياي تالابها و محيط زيست هر سال در استان فارس بروز مي كند و خشكسالي هاي پي در پي و تداوم آن به اين چال شها افزوده و دامن زده است ، اما سووال اساسي اين است كه توليد كشاورزي و تامين آب كشاورزي به چه بهايي بايد انجام شود ؟ چگونه مي توان شاهد بحران آب شرب در تابستان بود و همچنان براي تامين آب محصولات كشاورزي سخن گفت؟
|
نظرات بینندگان |
|
ارسال نظرات |
|
|