صفحه اصلی   |   www.marvdashtnama.ir   |   

 
+تبلیعات در سایت مرودشت آنلاین با تعرفه های استثنائی - 09394084008

آخرین اخبار

  • مرودشت در مسیر تبدیل شدن به قطب خدمات لجستیکی
  • برندگان دومین دوره مسابقه عکاسی هوایی بین‌المللی سال ۲۰۲۶ معرفی شدند.
  • کشف محراب تاریخی در محوطه جهانی پاسارگاد
  • دستگاه‌های فرهنگی به بنر حجاب اکتفا نکنند
  • کشف یک مزرعه بزرگ استخراج غیرمجاز رمز ارز در مرودشت
  • تأکید بر تعامل برای ارتقای خدمات شهری و روان‌سازی ترافیک
  • وداع مردم مرودشت با پیکر مطهر شهید شهاب امیدی
  • آیا ممکن است بدون آنکه متوجه شویم، افکار و تصمیم‌هایمان هدایت شوند؟
  • گوهر گرانبهایی را از دست دادیم
  • پایان برداشت محصولات شتوی (زمستانی) در مرودشت
  • عملکرد سه ماه نخست سال جاری واحد غذا شبکه بهداشت و درمان مرودشت
  • تشکر فرماندار مرودشت از حضور مردم در مراسم سوگواری شهادت قائد امت
  • مراسم تشییع جنازه رهبر شهید یک رویداد منحصر به فرد خواهد شد.
  • موکب شهید جابر، آماده استقبال از زائران رهبرشهید در ورودی شهرمرودشت
  • مسکن ملی و تکمیل بیمارستان در حال ساخت اولویت اول مدیریت اجرایی شهر مرودشت
  • دستگیری سارقان باغات در روستای سیوند
  • 37 سال سکانداری انقلاب ایجاب می کند مراسم تشییع درخور شان رهبر شهید انقلاب داشته باشیم
  • کشف ۷ هزار لیتر گازوئیل فاقد مجوز در مرودشت
  • ده عامل حذف ایران از جام جهانی 2026
  • مرودشت در آستانه تبدیل به نخستین قطب هوشمندسازی گلخانه‌ای کشور
  • داریوش مهرابی رئيس جدید اداره برق شهرستان مرودشت
  • دستگیری عوامل نزاع و درگیری در خیابان هلال احمر
  • سیدمختار امیری: ورزشکاران، سفیران فرهنگی و نمادهای افتخار مرودشت هستند
  • بکار بردن واژه خائن برای تیم مذاکره کننده زشت و ناپسند است
  • مردم حتی با نزدیکان خود نیز اقدام به تنظیم اسناد عادی خرید و فروش اموال غیر منقول نکنند.
  • طلایی ترین فرصت تاریخ در دست بازیکنان تیم ملی فوتبال
  • شاهکارهای سه‌بعدی نقاش پرتغالی | عکس
  • کشف ۴ تن برنج تقلبي توسط پلیس مرودشت
  • همایش تجلیل از فعالان فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت برگزار شد
  • ماندگاری وگسترش دین خدا در گروه تبلیغ می باشد
  •  

     

     


    اعضای شرکت تعاونی عشایری مرودشت از جمعیت عشایری کدام استان‌ها بیشتر است؟

     
    3726
    :كد
    سه شنبه 13 بهمن 1394

    مقایسه آماری جمعیت ییلاقی شهرستان‌های مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد با سایر استان‌های کشور نشان می‌دهد، جمعیت عشایری موجود در محدوده این سه شهرستان، بیشتر از جمعیت عشایری ۱۳ استان بوده است.



    به گزارش دریافتی "مرودشت آنلاین" از اداره امور عشایر مرودشت، دام، مرتع و کوچ سه عنصر و اصل اساسی زندگی عشایر است که بر جریان طبیعت منطبق می‌باشند. براین اساس، محدوده جغرافیایی پراکنش عشایر چندان از مرز تقسیمات کشوری استان‌ها، شهرستان‌ها، بخش‌ها و دهستان‌ها پیروی نمی‌کند. بویژه اینکه بعلت خشکسالی‌های حادث شده در سال‌های گذشته، الگوی کوچ عشایر منبعث از پدیده خشکسالی و وجود منابع آب و پس چر مزارع کشاورزی، در برخی نقاط به حالت دورانی تبدیل شده است که از آن جمله می توان به شهرستان مرودشت اشاره کرد.

     جمعیت عشایری عضو شرکت تعاونی عشایری مرودشت شامل افرادی از ایل‌های خمسه و قشقایی می‌گردد که محدوده جغرافیایی پراکنش آنها در زمان ییلاق شهرستان‌های مرودشت، ارسنجان و پارسارگاد و در زمان قشلاق در شهرستانهای لارستان و جهرم می‌باشد. همچنین، شهرستانهای مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد بعنوان زیست‌بوم قشلاقی تعدادی از عشایر ایل خمسه و قشقایی که ییلاق آنها مناطق سردسیر استان و بیرون استان است، نیز محسوب می‌گردند.

    در جدول زیر جمعیت عشایری شهرستانهای مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد براساس نتایج سرشماری عشایر کوچنده در سال ۱۳۸۷، آورده شده است. در زمان آمارگیری یعنی تیرماه ۱۳۸۷، در مجموع ۲۴۴۴ خانوار عشایر با جمعیتی برابر با ۱۲٫۳۶۰ نفر در محدوده شهرستان‌های سه‌گانه سرشماری گردیده‌اند. همانطور که در جدول مشاهده می‌شود، در زمان آمارگیری حدود ۶۰ درصد جمعیت یادشده در شهرستان مرودشت، ۳۲٫۶ درصد در شهرستان پاسارگاد و مابقی در شهرستان ارسنجان سکونت داشتهاند.

    مقایسه آماری جمعیت ییلاقی شهرستان‌های مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد با سایر استان‌های کشور نشان می‌دهد، جمعیت عشایری موجود در محدوده این سه شهرستان، در زمان آمارگیری، بیشتر از جمعیت عشایری ۱۳ استان سمنان، همدان، گلستان، تهران، گیلان، مازندران، مرکزی، زنجان، قزوین، یزد، هرمزگان، بوشهر، قم و کردستان بوده است. (جمعیت ییلاقی سه استان بوشهر، قم و کردستان، درزمان آمارگیری صفر بوده است.)

    لازم به ذکر است تا پاییز سال ۱۳۹۴، سرپرستان خانوارهای عشایری عضو شرکت تعاونی عشایری مرودشت، به ۱۹۹۸ نفر رسیده است که با اعمال میانگین ضریب تکفل ۵٫۴ برای هر سرپرست خانوار عشایری (براساس نتایج سرشماری عشایر کوچنده در سال ۱۳۸۷،) جمعیت عشایر عضو شرکت تعاونی مرودشت برابر با ۱۰۷۸۹ نفر خواهد بود.

    در این بین، اگر ۵۰۰ نفر جمعیت سرپرستان خانوارهای عشایر که یا عضو هیچ شرکت تعاونی دیگری نمی‌باشند و یا در سایر شرکتهای تعاونی استانی و غیراستانی عضویت دارند اما زیست بوم ییلاقی و قشلاقی آنها در محدوده سه شهرستان موردنظر می‌باشد به آمار بالا، اضافه گردد، جمعیت عشایر در محدوده شهرستان‌های مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد به حدود ۱۳٫۵۰۰ نفر بالغ خواهد شد.

    شهرستان

    ییلاق

    قشلاق

    خانوار

    جمعیت

    خانوار

    جمعیت

    مرودشت

    ۱۴۵۴

    ۷۴۱۳

    ۲۱۳

    ۹۵۷

    ارسنجان

    ۱۸۳

    ۹۱۵

    ۳۳۲

    ۱۶۰۵

    پاسارگاد

    ۸۰۷

    ۴۰۳۲

    ۵۹

    ۳۲۴

    جمع

    ۲۴۴۴

    ۱۲۳۶۰

    ۶۰۴

    ۲۸۸۶

    اداره امور عشایر مرودشت.

     

    .


    منبع:اداره امور عشایر مرودشت



    نظرات بینندگان
    ارسال نظرات
    نام
    ایمیل
    نظر*  
    کد امنیتی جمع 4 با 4
     

      - نظراتی که به پیشرفت و تعمیق بحث کمک می کنند در مدت کوتاهی پس از دریافت به نظر دیگر بینندگان می رسد.
    - نظرات حاوی الفاظ سبک یا هرگونه توهین، افترا، کنایه یا تحقیر نسبت به دیگران منعکس نمی ‏شوند.

     

     

     

     
     
    1888
     
      logo-samandehi

    صفحه اصلی

    مدیریت سایت

    ارتباط با ما

    خبرنامه

    ایمیل

    آرشیو

    جستجو

    پیوند ها

    سفارش تبلیغات

    RSS

     

    بهترین نمایش در 768*1024     |    تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرودشت آنلاین می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.    |    طراحی و تولید: H. Mokhtari