به گزارش دریافتی"مرودشت آنلاین" به مناسبت هفته اقامه نماز جمعه، جمعی از اعضای خانه مطبوعات شهرستان مرودشت در دفتر امام جمعه مرودشت حاضر شدند. در ابتدای این جلسه صالحی عضو هیئت خانه رئیسه خانه مطبوعات مرودشت ضمن تبریک هفته گرامیداشت نماز جمعه، حضور حجه الاسلام احمدی و صراحت لهجه ایشان در پیگیری مطالبات مردمی را غنیمتی برای اصحاب مطبوعات و مردم مرودشت دانست و گفت: اصحاب رسانه وقتی شجاعت شما را در پیگیری آگاهانه و منصفانه مطالبات مردم می بینند، امیدوار شده و از سختی کار نمی هراسند.
این فعال فرهنگی افزود: از امام جمعه مرودشت به عنوان پدر معنوی شهرستان و رئیس شورای فرهنگ عمومی درخواست می کنیم که زمینه تعامل بین مسئولین و اصحاب رسانه را برای پایین آوردن هزینه نقد و مطالبه گری در مرودشت فراهم سازند چرا که بعضأ دیده شده خبرنگاری پس از انتقاد، جایگاه شغلی خویش را از دست داده است.
جلال معینی پیشکسوت مطبوعات شهرستان نیز در ادامه با اشاره به اهمیت خطبه های نماز جمعه و تأثیرگذاری آن بر افکار عمومی، از امام جمعه مرودشت به دلیل آنچه «طرح مشکلات و مطالبات مردمی در خطبه های نمازجمعه» خواند، تشکر کرد.
محمد دبیری خزانه دار خانه مطبوعات مرودشت خواستار تعیین سهم فرهنگی در بودجه های عمومی شهرستان و اعلام نحوه هزینه کرد آن گردید.
حمیدرضا روستا، مدرس و فیلمساز مرودشتی با اشاره به جایگاه تأثیرگذار رسانه بیان داشت: حمایت از رسانه، سبب سالم سازی محیط اجتماع خواهد شد.
عبدالصمد سلیمانی گزارشگر شبکه دو و سه سیما با تشکر از تأثیرگذاری خطبه های نمازجمعه، ابراز امیدواری کرد که نگرش مسئولین نسبت به مفهوم رسانه و جایگاه تأثیرگذار آن، بهبود یابد.
حسین مختاری سخنگوی خانه مطبوعات مرودشت با اشاره به اهداف فرهنگی انقلاب اسلامی، مشخص نبودن سهم فعالیت های فرهنگی در فعالیت های فرمانداری، نماینده، شهرداری، شورای شهر و …، را نگران کننده خواند و خواستار تبیین جایگاه فعالیت های فرهنگی در سطح شهرستان شد.
زهرا ابوالحسنی عضو خانه مطبوعات مرودشت از وفای به عهد امام جمعه در طرح مباحث و موضوعات مرتبط با مشکلات مردم ا زتریبون نمازجمعه تشکر و قدردانی کرد.
آرزو اسماعیلی مدیرمسئول سایت پارس دشت نیز با اشاره به اینکه وظیفه انسانی و دینی خود می دانیم که با تأسی از فرمایشات مقام معظم رهبری، حقوق عمومی را دنبال نماییم، اظهار داشت: امیدواریم ملاک مسئولین در ارزش گذاری به فعالیت های اصحاب رسانه، میزان تعریف و تمجید از فعالیت های آنان نباشد.
سید بهنام موسوی با اشاره به توانمندی اصحاب رسانه در مرودشت اعلام کرد: بسیاری از فعالان این عرصه در مرودشت، توانایی انجام امور کلان استانی را دارند که نیازمند حمایت است.
در ادامه این جلسه، حجه الاسلام احمدی امام جمعه شهرستان مرودشت، ضمن تبریک هفته نماز جمعه، به بیان ویژگی های مشترک بین «نماز جمعه» و «رسانه» پرداخت و گفت: نماز جمعه در جایگاه یک رسانه، محلی برای پیگیری مطالبات مردم و حتی مسئولین است که جایگاه آن در دین اسلام به روشنی تبیین شده و امام راحل نیز پس از به ثمر نشستن انقلاب شکوهمند اسلامی، به سرعت این جایگاه را در جامعه اسلامی مشخص ساخته و آن را در رأس همه امور قرار داد.
امام جمعه مرودشت مطرح نمودن مشکلات بهداشتی این شهرستان در حضور وزیر بهداشت را یکی از نمونه های پیگیری مطالبات شهروندان دانست و گفت: زمانی که مشکل شهرستان در زمینه بیماری سالک را در حضور وزیر بهداشت مطرح کردم، برخی از مسئولین ناراحت شدند اما به ایشان گفتم شاید شما در پیگیری مطالبات مردم از طریق مافوق، معذوراتی داشته باشید لیکن امام جمعه می تواند این موارد را مطرح کند.
احمدی با اشاره به تلاش صورت گرفته در جهت آشنایی بامشکلات مردم و بیان آنها در خطبه های نمازجمعه، اظهار داشت: از آنجایی که سعی داریم از ظرفیت خطبه های نماز جمعه در انعکاس مشکلات مردم و معرفی افراد ساعی استفاده کنیم، می طلبد رسانه ها نیز با توجه به ظرفیت خود، با قلمی قوی تر، آنها را منعکس نمایند تا مسئولین استانی نیز در جریان مشکلات قرار گیرند.
خطیب نماز جمعه مرودشت با بیان این نکته که نیاز به همگون سازی بین «نقد» و «ظرفیت» در منطقه احساس می شود، خاطر نشان ساخت: باید در منطقه ظرفیت سازی لازم صورت گیرد تا بتوان به سمت نقدهای قویتر و در نتیجه حل ریشه ای مشکلات حرکت کنیم به همین دلیل از یک سو در تمام جلسات مسئولین محترم را توجیه کرده و از سوی دیگر شعار «نقد منصفانه، دفاع واقع بینانه» را هم در دستور کار خود قرار داده و هم در بین اصحاب رسانه ترویج می کنیم.
وی به بروز گرایشات سلیقه ای در انعکاس اخبار نیز گریزی زد و اعلام داشت: بعضأ دیده می شود برخی از قلم ها، انتخاب عکس ها و … بر اساس گرایشات سلیقه ای تنظیم می شود که این مسئله، حرفه ای نیست.
احمدی افزود: وقتی عنوان می شود که نماز جمعه بیرون از تفکرات جناحی شکل می گیرد به همین دلیل است و همگونی بین «نماز جمعه» و «مطبوعات» در پیگیری مطالبات و مشکلات مردم می تواند آنقدر قوی باشد که هر فرد یا گروهی بخواهد به آن رخنه کند، با دو جایگاه قدرتمند روبرو شود.
حجه الاسلام احمدی با تأکید بر اینکه «مطالبه گری» باید در مرودشت به یک فرهنگ تبدیل شود، اعلام نمود: فضای مطالبه گری را باید خودمان در شهر ایجاد کنیم و این مهم، میسر نیست مگر با رعایت عدالت در انتقاد؛ همانگونه که کمتر دیده ام کسی از بیان مشکلات و انتقادات در خطبه های نماز جمعه ناراحت شود چرا که کوشیده ایم «عدالت محوری» را در تحلیل مسائل و انعکاس مشکلات، سرلوحه کار خویش قرار دهیم.
وی ادامه داد: همانگونه که نمازجمعه، بلندگوی مشکلات مردم است، رسانه نیز باید به همین شیوه عمل نموده و مسئولین نیز این ظرفیت را در خود ایجاد نمایند چرا که مرودشت شهرستان بسیار با ظرفیتی است و باید از این موقعیت استفاده وافر شده تا در سایه وحدت و همدلی به جایگاه واقعی خود برسد.
امام جمعه مرودشت در پایان صحبت های خود به راه اندازی مجدد سایت ستاد نماز جمعه اشاره کرد و از اصحاب رسانه خواست با حمایت های خود، به بهبود این سایت کمک نمایند.
در آخر این نشست صمیمانه، هدیه ای به رسم یادبود از سوی خانه مطبوعات شهرستان به امام جمعه مرودشت اهداء گردید.