به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، به نقل از روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس این مانور با همکاری مشترک نیروی هوایی سپاه در ارتفاعات سد درودزن شهرستان مرودشت و در منطقه حفاظتی حریم این سد با حضور بیش از یکصد نفر نیروی عملیاتی و ستادی از ارگانهای دولتی و نیروهای جوامع محلی در مدت زمان سه ساعت اجرا و عملیات فرضی اطفاء حریق انجام گرفت.
این بالگرد در دو مرحله عملیات آبپاشی و اطفای حریق را در ارتفاعات سد درودزن انجام و هر بار 4 هزار لیتر آب را از این سد حمل و بر روی آتش فرضی ریخت که بلافاصله عملیات مهار به سرعت انجام گرفت.
مسعود منصور، معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها،مراتع و آبخیزداری کشور، تصریح کرد: اجرای این مانور به معنای تعهد منابع طبیعی به عنوان تنها دستگاه متولی در زمان وقوع حریق نیست و نباید به گونهای باشد که دستگاهها و مردم در زمان وقوع حریق تنها منابع طبیعی را مسئول دانسته و به بهانه داشتن بالگرد از این مجموعه انتظاری غیر معمول داشته باشند.
وی با بیان اینکه کنترل و پیشگیری از امر اطفای حریق نیازمند عزمی همگانی است، تصریح کرد: رویکرد اصلی اهداف حفاظتی سازمان بر مبنای پیشگیری و پیش آگاهی از حریق در عرصههای ملی است.
منصور نقش مردم در مشارکت و پیشگیری از آتشسوزی در عرصههای ملی را مهم دانست و گفت: تجربه نشان داده مردم بیشترین نقش را در کنترل آتشسوزیها ایفا میکنند.
وی همچنین با اشاره به رویکرد حفاظت مشارکتی در طرحهای مختلف منابع طبیعی با مشارکت دادن مردم اظهار داشت: مردم میتوانند در حداقل زمان ممکن بیشترین کمک را در مهار آتشسوزی ایفا کنند.
مهرزاد بوستانی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس، هدف از تشکیل این مانور را ایجاد هماهنگی بین سازمانها، تجهیز و سازماندهی گروههای اطفاء حریق برای مهار آتش در مناطق صعبالعبور به ویژه کوهستانی عنوان کرد و گفت: در این مانور عملیات خاموش کردن آتش به صورت نمایشی و با استفاده از یک فروند بالگرد اطفاء حریق سپاه انجام شد.
وی با بیان اینکه در این مانور عملیاتی آموزشهای اولیه برای هلیبرد نیروها به محل آتش سوزی به صورت مستقیم و واقعی به تیمهای عملیاتی و شرکتکننده ارائه شد، اظهار داشت: بهترین کاربرد حضور بالگرد در مناطق دچار حریق جابهجایی نیروها و تجهیزات در مناطق صعبالعبور است.
به گفته مدیرکل منابع طبیعی فارس سناریوی این مانور شامل انتقال نیرو و تجهیزات با استفاده از بالگرد به محل آتشسوزی و نیز حمل و تخلیه آب در منطقه حریق با استفاده از مخازن ویژه حمل آب توسط این بالگرد بود که به صورت واقعی به اجرا گذاشته شد.
وی با اشاره به تنوع اقلیمی و پراکندگی مراتع و جنگلهای استان فارس تصریح کرد: عرصههای طبیعی این استان همواره در معرض بروز حوادث به ویژه حریق است که مهمترین اقدام برای مقابله با آن کنترل و پیشگیری است.
بوستانی با بیان اینکه نخستین بالگرد اطفاء حریق در این مانور به کار گرفته شده است اظهار داشت: باید تلاش کرد تا با فرهنگسازی و پیشگیری از آتشسوزیها مساحت حریق در عرصههای طبیعی کاهش یابد.