صفحه اصلی   |   www.marvdashtnama.ir   |   

 
+تبلیعات در سایت مرودشت آنلاین با تعرفه های استثنائی - 09394084008

آخرین اخبار

  • مرودشت در مسیر تبدیل شدن به قطب خدمات لجستیکی
  • برندگان دومین دوره مسابقه عکاسی هوایی بین‌المللی سال ۲۰۲۶ معرفی شدند.
  • کشف محراب تاریخی در محوطه جهانی پاسارگاد
  • دستگاه‌های فرهنگی به بنر حجاب اکتفا نکنند
  • کشف یک مزرعه بزرگ استخراج غیرمجاز رمز ارز در مرودشت
  • تأکید بر تعامل برای ارتقای خدمات شهری و روان‌سازی ترافیک
  • وداع مردم مرودشت با پیکر مطهر شهید شهاب امیدی
  • آیا ممکن است بدون آنکه متوجه شویم، افکار و تصمیم‌هایمان هدایت شوند؟
  • گوهر گرانبهایی را از دست دادیم
  • پایان برداشت محصولات شتوی (زمستانی) در مرودشت
  • عملکرد سه ماه نخست سال جاری واحد غذا شبکه بهداشت و درمان مرودشت
  • تشکر فرماندار مرودشت از حضور مردم در مراسم سوگواری شهادت قائد امت
  • مراسم تشییع جنازه رهبر شهید یک رویداد منحصر به فرد خواهد شد.
  • موکب شهید جابر، آماده استقبال از زائران رهبرشهید در ورودی شهرمرودشت
  • مسکن ملی و تکمیل بیمارستان در حال ساخت اولویت اول مدیریت اجرایی شهر مرودشت
  • دستگیری سارقان باغات در روستای سیوند
  • 37 سال سکانداری انقلاب ایجاب می کند مراسم تشییع درخور شان رهبر شهید انقلاب داشته باشیم
  • کشف ۷ هزار لیتر گازوئیل فاقد مجوز در مرودشت
  • ده عامل حذف ایران از جام جهانی 2026
  • مرودشت در آستانه تبدیل به نخستین قطب هوشمندسازی گلخانه‌ای کشور
  • داریوش مهرابی رئيس جدید اداره برق شهرستان مرودشت
  • دستگیری عوامل نزاع و درگیری در خیابان هلال احمر
  • سیدمختار امیری: ورزشکاران، سفیران فرهنگی و نمادهای افتخار مرودشت هستند
  • بکار بردن واژه خائن برای تیم مذاکره کننده زشت و ناپسند است
  • مردم حتی با نزدیکان خود نیز اقدام به تنظیم اسناد عادی خرید و فروش اموال غیر منقول نکنند.
  • طلایی ترین فرصت تاریخ در دست بازیکنان تیم ملی فوتبال
  • شاهکارهای سه‌بعدی نقاش پرتغالی | عکس
  • کشف ۴ تن برنج تقلبي توسط پلیس مرودشت
  • همایش تجلیل از فعالان فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت برگزار شد
  • ماندگاری وگسترش دین خدا در گروه تبلیغ می باشد
  •  

     

     


    « تَنگ بُراق» تابلویی زیبا از خلقت پروردگار

     
    3217
    :كد
    دوشنبه 8 تير 1394

    « تَنگ بُراق» تابلویی زیبا از خلقت پروردگار است که در استان پهناور فارس قرار دارد.



    به گزارش "مرودشت آنلاین" به نقل از گروه استان های باشگاه خبرنگاران از شیراز؛ « تَنگ بُراق» نام دره ای بسیار زیبا است در بخش میانی رشته کوه « لیله مند»، این دره، فرشی دلربا از طبیعت است و در نزدیکی روستای تنگ براق و در 20 کیلومتری شهر سَده و 85 کیلومتری اِقلید و 125 کیلومتری شهرستان آباده و 200 کیلومتری شمال شیراز قرار دارد.



    سیاوش آریا پژوهشگر تاریخ و فرهنگ ایران می گوید: تنگ براق دارای شیب اواختَری است و آب حوضۀ آسپاس و خسرو و شیرین از آن می گذرد و در پایین دست به رودخانۀ شور می پیوندد و از دشت کامفیروز گذشته، همراه با آب حوضۀ مارگون و بهشت گمشده، آب دریاچه سد درود زن را تشکیل می دهد.



    وی ادامه داد: از دیواره های باختری(غربی) تنگه، آب شیرین به گونۀ پراکنده بر روی زمین جاری می شود. این دیواره پوشیده از گیاهان آبزی همچون جلبک های آب شیرین است. در دامنه صخره باختری، درختان جنگلی و در کف دره نزدیک رودخانه، درختان زیبای چنار و بید، پوشش گیاهی منطقه را تشکیل می دهند.



    این کُنشگر میراث فرهنگی و گردشگری افزود: وجه تسمیه تنگ براق وجود حفره کوچکی در دهانۀ غاری است که مردم آن هارا محل سمّ براق (جای پای اسپ تیزرو) می گویند. تنگ براق از گردشگاه های خوش آب و هوای سدۀ اقلید است که آبشارهای فراوان و فضای سبز انبوه آن موقعیت مناسبی را برای بازدید گردشگران، طبیعت گردان و کوه نوردان فراهم می کند.



    آریا بیان کرد: در این تنگه شاهد رویش گیاهان و تشکیل نورخان های طبیعی(پاسیو) در دیواره ها و شکاف ها هستیم . رودخانه پرآبی که در این دره جریان دارد به رود کُر می ریزد. این رودخانه دیواره کوه را بریده و شکافی با دیواره های ستونی( عمودی) به پهنای 40 مترو نزدیک 100 متر بلندی در کوه به وجود آورده است. در دیواره صخره سمت چپ تنگه، اِشکفتی زیبا وجود دارد که منشا آهکی دارد و آب از سقف آن به گونۀ چکه های باران به کف اشکفت می ریزد. دیوار و کف اِشکفت پوشیده از خزه است.

    وی ادامه داد: تنگ براق به دلیل کارستی بودن منطقه (کارست: منطقه ای آهکی که تمام جویبارهای آن به صورت مجراهای زیرزمینی درآمده و سطح آن خشک و برهنه باشد) ، دارای آب فراوان در میان لایه های آهکی بلندی های پیرامون است و همین شوند نمناک بودن بیشتر بخش های دیواره ها و سرازیر شدن آب به میان تنگه است و میدان زیبا و شادی بخش و دلگشا را پدید آورده است.

    دریاچه ملاصدرا نیز در نزدیکی همین گردشگاه جای گرفته است.



    پژوهشگر تاریخ و فرهنگ ایران افزود: برای رفتن به سوی این گردشگاه از سمت شیراز باید از جاده شیراز-اصفهان و سد درودزن گذشت و پس از گذر از روستای دشتَک و چند آبادی به سوی روستای تنگ براق رفت.

    زیست بوم خود را پاکیزه نگه داریم و از ریختن زباله در طبیعت و آب خودداری کنیم تا هم آب و خاک را پاس داشته باشیم و هم زیبایی های دل انگیز این منطقه را خدشه دار نکنیم تا چشم انداز خوبی به جا بماند.




    نظرات بینندگان
    ارسال نظرات
    نام
    ایمیل
    نظر*  
    کد امنیتی جمع 4 با 4
     

      - نظراتی که به پیشرفت و تعمیق بحث کمک می کنند در مدت کوتاهی پس از دریافت به نظر دیگر بینندگان می رسد.
    - نظرات حاوی الفاظ سبک یا هرگونه توهین، افترا، کنایه یا تحقیر نسبت به دیگران منعکس نمی ‏شوند.

     

     

     

     
     
    2226
     
      logo-samandehi

    صفحه اصلی

    مدیریت سایت

    ارتباط با ما

    خبرنامه

    ایمیل

    آرشیو

    جستجو

    پیوند ها

    سفارش تبلیغات

    RSS

     

    بهترین نمایش در 768*1024     |    تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرودشت آنلاین می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.    |    طراحی و تولید: H. Mokhtari