هفته نامه مرودشت- طرحهای آبادانی به اجرا در می آیند تا مردم را خوشحال کنند، گل های امیدشان را به شکوفایی برسانند و لبخند بر لبانشان بنشاند. برای ایجاد یک طرح، اندیشه ها به جریان می افتد و رایزنی های کارشناسی آغاز میگردد و پس از تصویب آن، مردم برای اجرایی شدن و چشیدن طعم شیرین برخورداری از مواهب آن دقیقه شماری می کنند.
اگر طرحی از حرکت باز ماند و وعده های داده شده بی نتیجه ماند، نه تنها امیدها را به نا امیدی می کشاند بلکه بخشی از سرمایه گذاری ها را به هدر داده و زیانی به گستردگی طرح چهره می گشاید که دیدن و شنیدن خبر آن برای همگان رنج آور است.
پروژه ۹۶ واحدی مسکن مهر بخش سیدان که بیش از ۵ سال است معطل مانده و آجری روی آجر قرار نگرفته است، از این دسته طرح های نافرجام است. بسیاری از مردم به امید اینکه سقفی بالای سر خود و فرزندانشان داشته باشند و روزی صاحب خانه شوند اقدام به واریز پیش پرداخت ثبت نام خود با اخذ وام با سود بالا و فروش اسباب زندگی خود نمودند. خانواده های متوسط و عمدتا کم بضاعت سیدان خوشحال بودند که بزودی طعم شیرین این پروژه و صاحب خانه شدن را حس می کنند اما متاسفانه این پروژه ۹۶ واحدی که با اطلاع رسانی و اقدامات اولیه شورای شهر و به دست مبارک استاندار وقت! کلنگ زنی شد از مراحل اولیه در همان زمان فراتر نرفت و روی زمین ماند و اکنون با گذشت سالها این پروژه مستهلک و به طعنه دوستان، بدل به یکی از آثار باستانی شهرستان شده است.
پروژه مسکن مهر سیدان گلیم چهار گوشه ای بود که می بایست چهار طرف آن به دست مسؤلین شهر و بخش گرفته می شد ولی افسوس که سالهاست گوشه هایش رها شده و ظاهرا هیچ کس اراده و توان بلند کردن آن را ندارد.
بی مهری های مسکن مهر سیدان از شروع کلنگ زنی آغاز شد؛ بی مهری در انتخاب افراد و پیمانکارانی که توانمندی و قابلیت انجام این پروژه مردمی را دارا نبودند، کسانی که فاقد سوابق روشن و قابل اعتماد در کارنامه کاری خود بودند، بی مهری دستگاهها و بویژه شورای شهر در اخذ ضمانت نامه معتبر جهت انجام کار و احقاق حقوق متقاضیان، بی مهری در مورد پاسخگویی به اعتراضات قشر ضعیف مردم که کامشان از تلخی های مسکن مهر لبریز شده است، بی مهری مسؤلین نظارتی در برخورد قاطعانه با عاملان و کسانی که مسبب ضرر و زیان این قشر مردم بودند و هیچگونه اقدام قانونی از طرفشان صورت نگرفت. معلوم نیست چه کسی باید محتوای این پرونده، نحوه انعقاد قرارداد و کوتاهی های انجام گرفته را بررسی کرده و متخلفین را به مجازات پیش بینی شده در قانون برساند؟
هرچند واگذاری پروژه مذکور بدون برگزاری مناقصه به شرکت نهرین فارس که سابقه اجرایی ناموفق پروژه نهرین مرودشت! را در کارنامه داشت عجیب و محل پرسش بود اما عجیب تر این که شنیده شده سند مالکیت زمین مورد نظر جهت اجرای پروژه مسکن مهر سیدان در اقدامی ناباورانه! بنام پیمانکار شده و در حال حاضر شورای شهر، شهرداری و یا متقاضیان هیچگونه مالکیتی بر زمین فوق ندارند.
این پروژه برای متقاضیان آواره و بی پناه سیدانی، مصداق ضرب المثل معروف «آش نخورده و دهان سوخته» است.
اگر کسانی که به طور مستقیم و غیر مستقیم در اجرای این پروژه نقش داشتند قبل از شروع کار، نفس خویش را متهم می کردند و وجدانشان را قاضی قرار می دادند و یا محکمه ای را به اسم «عدالت» درباره عملکرد خویش در ذهنشان برگزار می کردند و بر اساس آیات شریف کتاب آسمانی به داوری اعمال خود می نشستند، شاید هیچ مهری تبدیل به بی مهری نمی شد و نگاه پر انتظار خانواده های متقاضی مسکن مهر به حسرت نمی نشست.
بعد از گذشت ۵ سال کاسه صبر متقاضیان از وعده مسؤلین لبریز شد و به دستگاه قضایی مراجعه نمودند. اولین جلسه دادگاه در شعبه سوم دادگاه عمومی شهرستان مرودشت با عدم حضور پیمانکاران شرکت عمران نهرین فارس و با حضور شورای اسلامی شهر سیدان و شهردار سیدان و نماینده متقاضیان در تاریخ نوزدهم فروردین ماه ۹۴ برگزار شد که با بررسی پرونده و بدلیل حجم محتوا، ادامه پرونده به وقت دیگری موکول شد. جلسه دوم در تاریخ دوازدهم خرداد ماه ۹۴ با عدم حضور شورای شهر سیدان و پیمانکاران برگزار گردید. به گزارش نماینده متقاضیان در این جلسه قاضی محترم با بررسی اوراق پرونده پاسخ دادند که عدم انعقاد قرار داد فی مابین شرکت، مسؤلین شهر سیدان و متقاضیان امری محال و غیر قابل پذیرش است و متاسفانه مدارکی دال بر موضوع مذکور وجود ندارد. سپس اعلام گردید که در شرایط موجود، نتیجه گیری در دعوی و پرونده شما ممکن الحصول بوده و بطور قطع یقین نتیجه مطلوب ضمانت نمی شود. ظاهرا مراجعات مکرر در طول ۵ سال به شورای شهر (ماهیانه ۳ بار) برگزاری بیش از ۲۰ جلسه علنی در فرمانداری با حضور معاونت فرمانداری و رئیس بنیاد مسکن و اعضای شورا و شهردار و بخشدار وقت سیدان. بیش از ۱۰ بار مراجعه به استانداری و برگزاری بیش از ۱۰ جلسه ملاقات با نماینده محترم مجلس جناب مهندس برومندی در مراسم مختلف، بیش از ۵۰ بار مراجعه به بخشداری سیدان و برگزاری بیش از ۲۰ جلسه با حضور نمایندگان فرماندار و رئیس بنیاد مسکن و مسؤلین شهر و حتی ارسال طومار به دفتر ریاست محترم جمهوری به نتیجه ای نرسیده و گرهی از این مشکل نگشوده است. به عبارتی چنین بر آورد شد که حاصل دسترنج و زحمات مال باختگان و متقاضیان بصورت یک قول و وعده شفاهی دریافت شده و مسؤلین محترم این زحمت را به خود نداده اند تا در قبال اعتماد مردم، یک دست نوشته عادی نیز از پیمانکار اخذ نمایند تا ایشان اکنون نتوانند با خیال راحت پروژه را رها کرده و به زندگی خویش ادامه دهند. تاسف بار این که شورای چهارم نیز، مسئولیت را به گردن شورای قبل انداخته و در پیگیری حل این مشکل که وظیفه اصلی شورای شهر بعنوان نمایندگان مردم است، قاطعیت به خرج نمی دهند.
«با احترام – متقاضیان مسکن مهر سیدان»