مرودشت آنلاین؛ حسین مختاری- دلبستگی و تعلق خاطر مردم یک منطقه به زادگاه خویش یکی از مهمترین عواملی است که میتواند باعث پیشرفت و توسعه آن منطقه شود. افرادی که به زادگاه خویش علاقه دارند کمتر به فکر مهاجرت می افتند و بنابراین دارایی های خود را در زادگاه خود هزینه می کنند، به مشکلات منطقه خود بیشتر اهمیت میدهند و برای رفع آنها وقت می گذارند، برای کسب امکاناتی که در رفاه او و همسایگان تاثیر دارد تلاش میکند، آبروی شهر را آبروی خود می داند و بنابراین اخبار منفی درباره شهر باعث ناراحتی او و اخبار مثبت باعث خوشحالی و غرور او می شود. در نظر بگیرید افرادی که این احساس تعلق را ندارد به فکر این هستند که هر چه سریعتر به یک شهر بزرگتر مهاجرت کنند، اکثر خریدهای خود را از شهرهای بزرگتر میکنند، احتمالا به وضعیت منطقه خود بی اعتنا هستند و بنابراین کمترین تاثیر را در توسعه شهر خود دارند.
افزایش این تعلق خاطر مساله ای که سالهاست در برنامه ریزی های کلان همه کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه موتور محرک رشد آن کشورها به شمار میرود و از آن به افزایش حس وطن دوستی یا وطن پرستی تعبیر می شود. حال در مقیاس کوچکتر بخصوص در مورد شهرهایی غیر از کلان شهر ها که متاسفانه توجه کمتری از طرف دولت به آنها میشود نیز این حس شهر دوستی و حس تعلق خاطر به شهر میتواند کمک زیادی در توسعه شهر و همکاری مردم با مسئولین در جهت پیشبرد برنامه های اجرایی داشته باشد.
تعیین یک روز در تقویم به نام روز مرودشت سالهاست مطرح شده است و بالاخره با پیگیریها و برگزاری جلسات متعدد با شورای شهر و دیگر ادارات توسط سپاه مرودشت و فرمانده فهیم و فرهنگی آن به نتیجه رسید. هرچند این روز در تقویم ملی ثبت نشده است و برای ثبت شدن در تقویم باید در شورایعالی انقلاب فرهنگی به تصویب برسد و این مساله تقریبا غیر ممکن به نظر میرسد(۱) اما قرار گرفتن آن در تقویم مسولان اجرایی شهر مرودشت را باید به فال نیک گرفت.
مجموعه فعالیتهایی که به مناسبت این روز برگزار میشود میتواند نقش مهمی در بالا بردن حس تعلق به شهر داشته باشد. معرفی نخبگان و مفاخر شهر در زمینههای ورزشی، علمی، کارآفرینی، ادبی، هنری، کشاورزی و ...، یادآوری دلبرمردی ها و ایثارگریهای شهدا و ایثارگران مرودشتی در جنگ تحمیلی و انقلاب، بررسی توانمندی ها و پتانسیل های کشاورزی، گردشگری تاریخی و طبیعی مرودشت و ... از جمله این فعالیت هاست.
از این به بعد در روز چهار خرداد باید منتظر برگزاری مراسم روز مرودشت باشیم. مراسمی که امسال برای اولین بار برگزار شد و با نقاط ضعف و قوتی همراه بود. در این مراسم به مواردی که می بایست در برگزاری روز مرودشت بیشتر مورد توجه قرار بگیرد مانند فراخوان مقالات علمی در مورد مرودشت اشاره شد اما ضمن تشکر و قدردانی از مسئولین برگزاری که با همه سختی ها برگزاری مراسم این روز را عهده دار شدند، توجه به موارد زیر نیز می تواند به برگزاری بهتر این مراسم روز کند.
۱- با توجه به این که این روز متعلق به تمام مرودشتی هاست لازم است که برنامه ریزی گسترده ای انجام شود تا حضور حداکثری اقشار مختلف مردم در برگزاری این مراسم مشهود باشد و به تدریج در سالهای آینده مردم مراسم را متعلق به خود بدانند و خود مجری آن باشند.
۲- لازم به ذکر نیست که جنبه فرهنگی این نامگذاری بر سایر جنبه ها برتری دارد و بنابراین ادارات فرهنگی شهر مانند اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و تبلیغات اسلامی باید در برگزاری برنامه های این روز باید نقش اساسی داشته باشند. در حالیکه امسال این ادارات کمترین نقشی در برگزاری این مراسم نداشتند.
۳- دبیرخانهای برای این روز در نظر گرفته شده که بهتر است دائمی باشد و حداقل چند روز در هفته را به پیگیری مسائل مربوط به این روز قرار دهد. به صحنه فراخواندن بقیه ادارات جهت ایفای نقش یکی از وظایف اصلی این دبیرخانه می باشد.
۴- در مراسم امسال چندین سرود و آهنگ اجرا شد که متاسفانه ارتباطی با روز مرودشت نداشتند. تاثیرگذاری آهنگ و سرود بخصوص در جوانان فراوان است و باید از این رسانه به بهترین شکل در معرفی روز مرودشت کمک گرفت. در همین شهرهای اطراف نماهنگ های زیبایی با لهجه محلی ساخته شده که حتی بهتر از آنها را میتوان برای مرودشت تولید کرد. شاعران و آهنگسازان خوبی در مرودشت فعالیت میکنند که می توان با برگزاری یک مسابقه شعر با موضوع مرودشت بهترین شعر را انتخاب و تبدیل به یک آهنگ زیبا و ماندگار کرد.
۵- عشایر یکی از گروه های جمعیتی بزرگ مرودشت میباشند که متاسفانه بجز یک غرفه کوچک جایی در برنامه امسال نداشتند. پیشنهاد میشود در کنار برنامه اصلی با حمایت های مادی و معنوی کمک کرد تا این قشر مراسمی مستقل در کنار مراسم اصلی با مدیریت خود داشته باشند.
۶- جهت انتخاب مفاخر و نخبگان باید کمیته ویژه ای تشکیل شود و در قدم اول معیارها را در زمینه های مختلف مشخص کند. سپس با فراخوان اقدام به انتخاب این عزیزان شود.
7- جهت پوشش رسانه ای قبل و بعد از برگزاری مراسم بخصوص در شبکه های ملی صدا و سیما باید تلاش بیشتری شود. متاسفانه امسال تبلیغات کافی در سطح شهر در مورد برگزاری مراسم مشاهده نمی شد.
8- انتخاب ادارات برتر در زمینه خدمتگذاری به مردم نیز می تواند در برنامه ها جای داشته باشد تا زمینه رقابت بین ادارات جهت توسعه شهر بیش از پیش فراهم شود.
(1)پی نوشت: با تصویب یک روز در تقویم ملی به نام یک شهر، مطمئنا تمامی شهرهای دیگر نیز خواستار تعیین یک روز در تقویم به نام خود خواهند شد و دیگر در تقویم جای خالی نخواهیم داشت.