به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس گفت: در آخرین نقطه کوهستان حاجی آباد و در فاصله سه کیلومتری غرب تخت جمشید مجموعهای از نقش برجستههای تاریخی مربوط به دوران عیلامی، هخامنشی و ساسانی و همچنین مقبرهها شهر یاران هخامنشی قرار دارد که به نقش رستم معروف است.
بهادری پور ادامه داد: در نقش رستم آرامگاه پادشاهانی چون داریوش اول، خشایار شاه اول داریوش دوم و اردشیر اول قرار دارد که طرح همه آنها شبیه به هم و دارای یک سبک است.
به دلیل وجود همین مقبرهها محققان خارجی این منطقه را شهر مردگان ( نکروپولیس ) نامیدهاند.
وی با بیان اینکه طول آرامگاه ۹/۲۲ متر و عرض آنها به ۱۹ متر میرسد تصریح کرد: در قسمت بالایی صحن از تخت شهریاری حجاری شده که توسط نمایندگان ملل تابعه نگاه داشته شده و بر روی تخت شاه به حالت ایستاده و با کمانی در دست، دست دیگر خود را به حالت احترام و ستایش به سمت آتشدان روشنی که در مقابلش قرار دارد دراز کرده است.
این مسئول بیان کرد: در بالای سر پادشاه تصویر اهورا مزدا ( فروهر ) و در گوشه سمت راست نقش ماه حجاری شده و این نقوش در بعضی از مقبره ها همراه با کتیبه نیز هستند که از آن جمله می توان به بالای نقش مقبره داریوش اول اشاره کرد.
وی در ادامه افزود: کتیبهای به خط میخی وجود دارد و نام کشورهای تابعه امپراتوری هخامنشی و بعضی از معتقدات دینی پارسها در آن بیان شده است و داریوش از اهورا مزدا طلب راستی و برکت برای سرزمین خود را می کند.
بهادری پور ادامه داد: داخل این مقبرهها طوری ساخته شده بود که علاوه بر تابوت پادشاه مکانهایی برای تابوت دیگر افراد خاندان شاهی ( از جمله ملکه ) نیز وجود داشته باشد.