محمدمهدی برومندی در تشریح دستور کار جلسه امروز بعد از ظهر کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس گفت: در جلسه امروز که با حضور بخشنده قایم مقام و معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهادکشاورزی برگزار شد نمایندگان لایحه پیشنهادی بخش کشاورزی در بودجه سال 94 را مورد بررسی قرار دادند.
رشد 33.8 درصدی اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای فصل کشاورزی و منابع طبیعی
نماینده مردم مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد در مجلس شورای اسلامی افزود: اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای فصل کشاورزی و منابع طبیعی در لایحه بودجه سال 1394 نسبت به سال گذشته 33.8 درصد رشد دارد.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس تصریح کرد: در لایحه بودجه سال آینده 1257 میلیارد تومان به منظور توسعه شبکه آبیاری نوین و تحت فشار در نظر گرفته شده است و تقریبا 200 هزار هکتار از اراضی کشور با این اعتبار تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار می گیرند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر 8 میلیون هکتار از اراضی کشور باید به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز شوند تا الان از این رقم حدود 1.5 میلیون هکتار به این سیستم مجهز شده اند و امیدواریم بتوانیم در کمیسیون تلفیق و همچنین صحن علنی مجلس با توجه به اهمیت موضوع نسبت به افزایش اعتبارات بخش آبیاری تحت فشار اقدام شود.
برومندی با یادآوری اینکه هر هکتار آبخیزداری 500 مترمکعب آب را حفظ و نگهداری می کند، گفت: باید برای هر هکتار آبخیزداری حدود یک میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شود.
اجرای طرح آبخیزداری در 11میلیون هکتار اراضی کشاورزی تا سال 96
وی اظهارداشت: دولت در نظر دارد طی سالهای 94،95 و 96 سالی 3.5 میلیون هکتار آبخیزداری در کشور را اجرا کند تا در این فاصله 11میلیون هکتار آبخیزداری در کشور انجام شود.
برومندی با یادآوری اینکه در بودجه سال 93 به منظور اجرای طرح های آبخیزداری 80 میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود، افزود: این رقم در لایحه پیشنهادی سال آینده به 162 میلیارد تومان افزایش پیداکرده است و هرچند این رقم عدد قابل توجهی نیست و در حدود 45 میلیون هکتار می توان طرح های آبخیزداری را اجرا کرد اما امسال نسبت به سال قبل اعتبار این بخش 2 برابر افزایش داشته است.
پیش بینی 12 میلیارد تومان اعتبار برای استخدام 10 هزار نفر ناظر در بخش کشاورزی
وی با یادآوری اینکه در بودجه سال 93 ، 12 میلیارد تومان برای حقوق مهندسان ناظر در نظر گرفته شده بود، تصریح کرد: با تلاش قابل تقدیر وزارت جهادکشاورزی این رقم در لایحه بودجه 94 برای استخدام 10 هزار نفر از مهندسان ناظر بخش کشاورزی به 120 میلیارد تومان افزایش یافته و 8 هزار نفر از این ناظران از بهمن ماه سال جاری کار خود را آغاز خواهند کرد.
این نماینده مردم در مجلس نهم،افزود:در بودجه سال 93 حدود 11 هزار میلیارد تومان برای خرید تضمینی گندم در نظر گرفته شده بود که این رقم امسال به 14 هزارمیلیارد تومان افزایش یافته است و با توجه به اینکه مردم از یارانه نان استفاده می کنند دولت 5 هزار میلیارد تومان هم برای یارانه نان در نظر گرفته که از نقاط قوت لایحه بودجه سال آینده به شمار می رود.
برومندی در ادامه به نقاط ضعف لایحه پیشنهادی بودجه بخش کشاورزی سال 94 نیز ، گفت: در حالی که دولت باید در جهت افزایش ماده آلی خاک اقدام کند و یارانه نهاده های کشاورزی که بخش اعظم آن برای تهیه کودهای شیمیایی هزینه می شود رقم در نظر گرفته شده در این رابطه به 733میلیارد تومان کاهش یافته است.
ردیف پایه بودجه سازمان تحقیقات کشاورزی صفر شده/ یعنی کارکنان سازمان حقوق می گیرند اما ابزار کارندارند
وی افزود: نقطه ضعف دیگر بودجه پیشنهادی بخش کشاورزی این است که بودجه های هزینه ای سازمان تحقیقات کشاورزی در ردیف پایه صفر شده و مشکلات بسیار اساسی را برای بخش کشاورزی ایجاد خواهد کرد و باید در صحن علنی مجلس و کمیسیون تلفیق این مشکل حل شود چراکه معنی این اتفاق این است که کارکنان سازمان مذکور حقوق می گیرند اما هیچ ابزارکاری در اختیار نخواهند داشت.
غفلت دولت ازافزایش ضریب خوداتکایی/ بودجه پیشنهادی وزارتخانه400،بودجه پیشنهادی دولت 15 میلیارد تومان
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس افزود: یکی از موضوعات دیگری که وزارت جهادکشاورزی برای تحقق آن تلاش کرده اما دولت با آن همراهی نکرده بحث افزایش ضریب خوداتکایی است.
وی با اشاره به اینکه 3.8 میلیارد دلار خرج واردات روغن، دانه های روغنی و کنجاله می شود و تمام این موارد ارز مبادله ای دریافت می کنند، تصریح کرد: اگر مابه التفاوت ارز مبادله ای با ارز آزاد را در نظر بگیریم رقمی که برای واردات این کالاها هزینه می شود رقم بسیار قابل توجهی است.
برومندی گفت: برای افزایش ضریب خوداتکایی یعنی تامین کالری مورد نیاز مردم باید اعتبارات مناسبی برای این حوزه در نظر گرفته شود در حالی که وزارت جهادکشاورزی به دنبال 400 میلیارد تومان برای این موضوع بوده است در لایحه بودجه سال 94 فقط 15 میلیاردتومان به این منظور در نظر گرفته شده است.
وی تاکید کرد: در راستای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی و برای تولید محصولات اساسی و راهبردی که 8 قلم است نیاز است بودجه مورد نیاز در این رابطه در لایحه پیشنهادی سال آینده دیده شود و در کمیسیون تلفیق این بحث را پیگیری خواهیم کرد.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس گفت: بودجه سازمان هواشناسی در سال 94 تغییر خاصی نداشته و بودجه عمرانی این سازمان که در سال گذشته حدود 100 میلیارد تومان بوده است در سال جدید به رقم 118 میلیارد تومان افزایش یافته و ای کاش در لایحه بودجه با توجه به مشکلات متعددی که در این بخش وجود دارد توجه بیشتری نسبت به درنظر گرفتن اعتبارات صورت می گرفت./