|
زیر پوست شهر،قسمت اول شوراء شهر(ورود اکیدا ممنوع)
نويسنده - خبرنگار: رحیم مختاری
|
2771
|
:كد |
يك شنبه 2 آذر 1393 |
بنابر قانون اساسی اصول هفتم و یکصدم تا یکصدوششم،شورا یکی از ارکان نظام می باشد.شورای اسلامی شهر پارلمانی محلی است که اعضا آن با رای مستقیم شهروندان همان شهر انتخاب می شوند.وظیفه اصلی این پارلمان: در ماده 76 قانون تشکیلات،وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور بیان شده است،که در بند یک و تبصره 1،بند سوم و بند دهم وظایف اصلی این نهاد را مشخص کرده است.نهادی که یک مرجع تصمیم گیر و نظارتی است.
اعضا شورا شهر از حق انتخاب شدن که قانون حق هر شهروندی میداند «به جز این که مطابق قانون از حقوق اجتماعی محروم شده باشند که در ماده 26 بند ت قانون مجازات اسلامی مصوب1392قید گردیده است»استفاده کردند، با توجه به این که صلاحیت«صالح بودن» این اعضا احراز شده است و شهروندان هم اصلح بودن آنها را تایید کردند،سوالاتی مطرح است که چرا اعضاء شورا شعارهای انتخاباتی خود را نادیده می گیرند و شهروندان را از آنچه در این نهاد غیر سیاسی می گذرد مطلع نمی کنند؟ علتی که جلسات به صورت غیر علنی برگزار می شود چیست؟
آئیننامه اجرائی تشكیلات، انتخابات داخلی و امور مالی شوراهای اسلامی شهرها، در فصل، جلسات شورا و نحوه اتخاذ تصمیم در جلسات شورا و كمیسیونها در مواد 9 تا 11 نحوه برگزاری جلسات را که باید به صورت عادی،فوق العاده،علنی و غیر علنی برگزار شود را توضیح داده است.در نحوه برگزاری جلسات باید دو سوم اعضاء به آن رای بدهند تا یک جلسه چگونه برگزار شود.آنچه که به ذهن متبادر می شود این است،چرا در طول این یکسال و اندی،اینقدر در غیرعلنی بودن جلسات اصرار دارند،هنوز جلسه ای با حضور اصحاب رسانه برگزار نشده است؟ اگر در بین اهالی رسانه جانبداری هایی صورت می گیرد، به نفع شخص یا اشخاصی، چرا خود شوراء اقداماتی را برای داشتن یک هفته نامه یا ماه نامه انجام نمی دهند که از زیر بار این انتقادات و شائبات هم نجات پیدا کند؟
فرضیه هایی که جلسات شورا بدون رسانه ها برگزار می شود، قابل طرح هستند،1- اعضای شورا با هم اختلافات بسیار گسترده ای دارند که با حضور رسانه ها ممکن است،نقش بر آب شود.2- اختلافات شورا با سایر ارگان ها و دستگاه های اجرایی شهرستان،که این رویکرد غیر منطقی را در دستور کار قرار داده اند3- اختلاف با نماینده محترم مجلس شورای اسلامی«که نمونه اخیر آن موضوع 12 میلیارد و 3 میلیارد می باشد و دریافت هیچ گونه وجهی از دولت»4- شورا از سخنگوی قوی بی بهره است5- وجود باند های محفلی در اطراف شوراء6- برنامه ریزی های انتخاباتی برای مجلس دهم7- سیاست ورزی های سفارش شده که ممکن است با حضور رسانه ها نقطه تاریکی برای شورا چهارم باشد و...
پیامدهایی که عدم حضور اصحاب رسانه می تواند داشته باشد1- بی اعتمادی شهروندان به شورا 2- باب شدن عدم پاسخگویی به افکار عمومی3- ایجاد شائبات بی مورد4- فرار کردن اعضا از زیر بار مسئولیت و دور زدن قانون5- رونق گرفتن افکار پوپولیستی و پوپولیست شدن6- فراهم شدن راه های فساد اداری و اقتصادی7- باز شدن درها به روی افراد فرصت طلب و منفعت طلب8- نادیده گرفتن مناطق محروم و ضعیف در برنامه ریزی ها و اولویت بندی ها9- فراگیر شدن بی عدالتی10- مانعی برای عوام فریبی و همچنین سلطه قدرت و ثروت بر...
اصل شصت ونهم قانون اساسی بیان کرده«مذاکرات مجلس شورای اسلامی باید علنی باشد و گزارش کامل آن از طریق رادیو و روزنامه رسمی برای اطلاع عموم منتشر شود...»براساس این اصل فقط در شرایط اظطراری که امنیت کشور ایجاب می کند با شرایطی، جلسات غیر علنی برگزار می شود،بنابراین پارلمان محلی در تصمیم گیری های سیاسی، امنیتی،اقتصادی،فرهنگی و... مهمتر از مجلس شورای اسلامی نیست، که اینقدر از رسانه ها دوری می کنند،و در برگزاری هر جلسه دو سوم اعضاء موافق غیرعلنی بودن جلسات هستند، دوری از رسانه ها را ملت ایران یک دوره تجربه کردند،که نتیجه آن اختلاس،رانت،فساد... بود،آیا شورا با این رویکرد غیر منطقی و عقلانی می خواهد سمت و سویی را انتخاب کند که شهروندان باید هزینه آن را بپردازند؟ آیا این رویکرد به مصلحت شورا و شهرستان است ؟ باید گفت: تحت هر شرایطی نادیده گرفتن قانون جایی برای پاسخگویی ندارد.
|
|
+تبلیعات در سایت مرودشت آنلاین با تعرفه های استثنائی - 09394084008
|