حفظ جایگاه و شان واقعی زنان در جامعه ، یکی از اهداف انقلاب اسلامی بوده تا جاییکه امام راحل (ره) در وصیت نامه سیاسی و اجتماعی خود مشارکت فعال زنان در عرصه های مختلف سیاسی ،اجتماعی ،فرهنگی و ..را یکی از افتخارات انقلاب برشمرده اند.
موفقیتهای اخیر زنان ،مسئولین عالی رتبه مملکتی را به استفاده هر چه بیشتر از این پتانسیل متقاعد ساخته تا با آینده نگری و سرمایه گذاری بلند مدت و فراهم نمودن بستر ، زمینه مشارکت بیشتر زنان را فراهم سازند و در همین راستا طی سالیان گذشته شاهد حضور زنان در پستهای وزارتی (خانم دستجردی) هم بوده ایم.
متاسفانه مسیری که درحوزه های مختلف شهربرگزیده ایم از مصداقهای بارز" شنا در جهت مخالف جریان" است و این سئوال را پیش می اورد که سهم و نقش زنان در ساختار مدیریتی و سیاسی شهر کجاست؟
شورای شهر ما متشکل از یازده نفر مرد است که عدم حضور یک منتخب زن در این میان، بیش از همه به کج سلیقگی ما در انتخابهایمان باز میگردد.از آنجاییکه نیمی از مراجعه کنندگان به این نهاد را بانوان تشکیل میدهند عدم معرفی یک مشاور بانو برای رسیدگی به امور مرتبط با این قشراز سوی این نهاد محترم همچنان محل سئوال است؟
در میان خیل ادارات و نهادهای این شهر، فقط مدیریت اداره بهزیستی بر عهده سرکارخانم نامجویان شیرازی می باشد که در تعامل با شهروندان ، کارنامه قابل دفاعی داشته و راه را برای سپردن مسئولیت دیگر نهادها به بانوان باز گذاشته است.
کسب مدال های رنگین و قدرت نمایی زنان ایرانی در بازیهای آسیایی اینچئون (در ماههای گذشته)،باعث گردید تا مسئولین ورزشی در فضای رسانه ای کشور زبان به تحسین گشوده و از نگاه ویژه و برنامه ریزی بلند مدت در این حوزه سخن برانند که متاسفانه در این وادی هم نشانه های مثبتی را در شهر شاهد نبوده و برخی از فعالان عرصه ورزشی بانوان، به بهانه های واهی و با انگیزه های غیر ورزشی به حاشیه رانده میشوند که نیازمند بازبینی ر مدیریت آن اداره است.!!!
آخرین نشانه های بی توجهی به زنان را در حوزه خبر و خبر رسانی با عدم دعوت از بانوان فعال این حوزه در مراسم حضور معاون محترم رییس جمهور(بازدید از تخت جمشید) شاهد بوده ایم و مسئولین محترم، به جای پیش بینی و رفع محدودیت های ناشی از آمد وشد به مناطق حاشیه ای و خارج از شهر ، با عدم دعوت از آنان به پاک کردن صورت مسئله اقدام نموده اند.
هرچند به قطعیت نمیتوان گفت که سپردن مسئولیت به زنان منتج به کاهش مشکلات می گردد اما فراهم نمودن بستر و فضای مشارکتی برای انان در حوزه های مختلف سیاسی و اجتماعی سبب بالارفتن حس اعتماد به نفس و غلبه بر نگاه سنتی و مردسالارانه حاکم بر شهر است.
در برهه ای که زنان در تمامی حوزه ها ،پا به پای مردان پیش آمده اند و حتی در برخی از شهرها مانند قصر قند سیستان با وجود تمامی مشکلات خاص ان منطقه فرمانداری شهر به سر کار خانم حمیرا ریگی سپرده می شود و از آنجاییکه که درهر کارزار سیاسی مانند انتخابات شورا و نمایندگی شهر، رای زن و مرد یکسان شمرده می شود، منصفانه تر این است که در تقسیم مسئولیتها و استفاده از پتانسیل و توان انسانی شهروندان نیز به یکسان برخورد نمود.به امید آنروز