صفحه اصلی   |   www.marvdashtnama.ir   |   

 

آخرین اخبار

  • پیام تبریک مدیر آموزش و پرورش مرودشت به مناسبت عید سعید فطر
  • قدرت نمایی و تيراندازي با سلاح در روز 13 فروردين//دستگیری متهمین در مرودشت
  • بلاگرها از کدام خدا سخن می‌گویند؟
  • وقتی به بوی تعفن تورم عادت کرده ایم!
  • روز قدس تحقق نابودی اسرائیل و روز حیات اسلام است
  • گزارش تصویری: راهپیمایی روز قدس در مرودشت
  • تماشا کنید: ماجرای یک سرقت بزرگ / گوزن زرد ایرانی چگونه اسرائیلی شد؟
  • تخت جمشید با بیش از 290 هزار بازدید در رتبه دوم توجه گردشگران
  • ثبت بیش از ۱۷ هزار نفر روز مسافر در مدارس مرودشت
  • عکاسی حیرت انگیز یک خلبان
  • تفرجگاه تنگ بستانک(بهشت گمشده) کامفیروز شهرستان مرودشت به میراث فرهنگی فارس واگذار شد
  • اول، بساط دلالی باید جمع شود
  • وابستگی مجامع بین المللی به غرب دلیل سکوت در برابر جنایات رژیم غاصب می باشد
  • دادستان شهرستان مرودشت از برخورد جدی و قانونی با پدیده گران‌فروشی و کم فروشی در اماکن تحت پوشش میراث فرهنگی مرودشت خبر داد.
  • بازگشایی آبراهه‌های تخت جمشید مقابل گردشگران نوروزی
  • پایان موج نخست سفرهای نوروزی / بیش از ۱۱هزار نفر از هم میهنانمان در مدارس شهرستان مرودشت اسکان موقت داده شدند
  • مجموعه جهانی تخت جمشید با ۶۶ هزار بازدید کننده تا 5 فروردین
  • فارس استان برتر کشور در اسکان مهمانان نوروزی درمدارس در پایان دور اول سفرهای نوروزی ۱۴۰۳
  • تحقق شعار سال باعث اقتدار کشور می شود
  • روایتی از عملیاتی که جهان را تکان داد
  • نقش رستم مرودشت؛ تاریخچه، جاذبه‌ها و تصاویر
  • پاسارگاد؛ بقایای تاریخ هخامنشی
  • ۱۰ هزار مسافر نوروزی لحظه تحویل سال را در تخت جمشید جشن گرفتند
  • مرد سال ورزش ایران: هادی چوووووووپان!
  • ۵۲ مدرسه برای اسکان مسافران نوروزی در مرودشت آماده شد
  • اعلام صحت انتخابات در ۱۲ حوزه انتخابیه فارس توسط سخنگوی شورای نگهبان/ تعداد حوزه‌های تاییدشده به ۱۳۳ رسید
  • رعایت شئونات دینی و اسلامی مورد توجه مردم وگردشگران باشد
  • 37 دوره مهارتی در قالب طرح افزایش نفوذ دانش در مرودشت برگزار گردید
  • درخشش بانوان مچ اندازی مرودشت در رقابت های قهرمانی ایران
  • مرودشت فاتح مسابقات قهرمانی اهداف پروازی استان فارس
  •  

     


    راه فرار از مسئولیت باز نیست

    نويسنده - خبرنگار: حسین مختاری

    2749
    :كد
    شنبه 24 آبان 1393

    مواردی مانند ناکارآمدی دستگاه های فرهنگی، و تبلیغاتی، ناهماهنگی بین آنها به علت نبود دستگاه هماهنگ کننده و حتی در بعضی موارد تعارض بین نهادهای فرهنگی، فقدان استراتژی فرهنگی تعریف شده مشخص و تکیه بر روشهای تکراری و عدم نوآوری باعث شده است نه تنها شاهد رشد فرهنگی در شهر نباشیم بلکه به نوعی در جا زدگی نیز مشاهده می شود.



    بی شک یکی از مهمترین نشانه های توسعه یافتگی هر جامعه ای دستاوردهای فرهنگی آن جامعه است و در جوامع توسعه یافته موارد متعددی از رشد فرهنگی را می توان مشاهده کرد و در حقیقت می توان گفت جوامعی که از نظر فرهنگی رشد کافی داشته اند در جنبه های دیگر نیز از سایر ملل جلوترند. در تعریف توسعه فرهنگی نیز توسعه و پیشرفت زندگی در یک جامعه با واقعیت های توسعه اقتصادی و اجتماعی هماهنگ است.


    نام گذاری سال 1393 به نام سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی توسط مقام معظم رهبری نشان از اهمیت مسائل فرهنگی وتاثیر آن بر سایر جنبه های توسعه دارد و مسلماً مغفول ماندن مقوله فرهنگ در نزد مسئولین در این نامگذاری بی تاثیر نبوده است. این نامگذاری می توانست محرکی باشد برای توجه بیشتر مسئولین به فرهنگ و سرمایه کذاری در این بخش اما متاسفانه هیچ گونه تحرکی که با نامگذاری سال 93 تناسب داشته باشد مشاهده نمی شود.


    فراهم آوردن رشد فرهنگی شهروندان در زمینه های مختلف یکی از ارکان توسعه انسانی به شمار می رود و برنامه ریزی برای آن از مهمترین وظایف مدیران می باشد. با اینکه شهر مرودشت به لحاظ بعضی از نشانه های فرهنگی از بسیاری از شهرهای دیگر استان فارس جلوتر است اما با وجود ترکیب جمعیتی متنوع با خرده فرهنگ های مختلف و با پیشینه ای نه چندان طولانی، قاعدتا بیش از نقاط دیگر به کار فرهنگی احتیاج دارد اما مواردی مانند ناکارآمدی دستگاه های فرهنگی و تبلیغاتی، ناهماهنگی بین آنها به علت نبود دستگاه هماهنگ کننده و حتی در بعضی موارد تعارض بین نهادهای فرهنگی، فقدان استراتژی فرهنگی تعریف شده و تکیه بر روشهای تکراری و عدم نوآوری باعث شده است نه تنها شاهد رشد فرهنگی در شهر نباشیم بلکه به نوعی در جا زدگی نیز مشاهده می شود.


    در نظام جمهوری اسلامی نهادها و ادارات زیادی در مساله فرهنگ نقش و وظیفه دارند. یکی از آنها شورای فرهنگ عمومی است که می تواند به عنوان اصلی ترین هماهنگ کننده برنامه های فرهنگی در شهر مطرح باشد. در مرودشت این شورا با حضور مسئولان ادارات فرهنگی و مسولان اصلی شهر هر از چند گاهی جلساتی تشکیل داده است اما از خروجی و بازده این جلسات هیچ گاه خبری منتشر نشده و به نظر نمی رسد بازده چندانی عاید شهروندان شده باشد.


    در آموزش و پرورش که می توان گفت از مهمترین نهادهای فرهنگ ساز است مباحث تربیتی و پرورشی در کنار آموزش مهم شمرده شده است. در این نهاد مهم فرهنگی به علت تاثیر پذیری زیاد قشر دانش آموز برنامه های فراوانی را در حیطه فرهنگی و تربیتی می توان اجرا کرد که از آن جمله آموزش اصول شهروندی است اما با اینکه در سالهای اخیر توجه بیشتری به مسایل تربیتی دانش آموزان شده است اما مانند بقیه نقاط کشور بیشتر درگیر مسائل آموزشی است و هر چند تلاشهایی در جهت بیشتر شدن فعالیتهای پرورشی انجام شده است اما تا وضعیت مطلوب بخصوص در بحث آموزشهای شهروندی فاصله بسیاری وجود دارد.


    اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوسال اخیر با توجه به عدم حضور مسئولی بومی کاملا رها شده به نظر میرسید و با رفتن وی از مرودشت از آنجا که متاسفانه توسعه فرهنگی در نظر مسولین مرودشتی اولویت درجه چندم به حساب می آید هنوز هم رئیس جدید خود را نشناخته است.


    شهرداری که بیشتر وظایف آن عمرانی تعریف شده است از دو راه می تواند در توسعه فرهنگی شهر موثر باشد. اول در انجام وظیفه اصلی خود یعنی سرو سامان دادن به وضعیت ظاهری شهر و فراهم آوردن امکانات رفاهی همگانی در شهر و دیگری با انجام برنامه های فرهنگی و آموزش های اصول شهروندی. در مورد اول با روی کار آمدن شهردار جدید اقدامات خوبی انجام شده است که در این می تواند در افزایش حس تعلق خاطر شهروندان مرودشتی به شهر خود موثر باشد اما در مورد دوم متاسفانه می توان گفت هیچ کار بخصوصی انجام نشده است.


    ادارات دیگری که تمام یا قسمتی از وظایف آنها فرهنگی است مانند فرمانداری، اداره تبلیغات اسلامی، دانشگاه آزاد، شورای اسلامی شهر و ............ نیز وظایف خود را در این بخش آنطور که باید انجام نداده اند.


    در اکثر موارد مدیران بخشهای فرهنگی کم کاریهای موجود در این بخش را بر گردن کمبود اعتبارات می اندازند و این مساله راه را برای فرار از مسولیت باز میگذارد اما در حقیقت نداشتن دیدگاه فرهنگی و فقدان برنامه های مدون و بلند مدت فرهنگی که بسیاری از آنها با حداقل هزینه قابل انجام هستند مشکل اصلی بخش فرهنگ در مرودشت محسوب می شود.


    از جمله مواردی که برنامه ریزان فرهنگی می توانند بر روی آنها تاکید کنند به نمونه های زیر می توان اشاره کرد:
    1- مدیریت واحد فرهنگی در شهر و ایجاد یک شبکه فرهنگی در شهر و روستاهای اطراف
    2- تلاش برای تقویت روحیه دینی و مذهبی مردم که باعث می شود افراد به میزان بیشتری در برابر مسائل شهروندی احساس مسئولیت و تکلیف کنند
    3- برنامه ریزی بلند مدت برای رشد نخبگانی در زمینه های مختلف که در هر جایگاهی به مرودشتی بودن خود افتخار کنند
    4- تقویت روحیه پرسشگری از مسئولین
    5- تقویت احساس تعلق خاطر به شهر و آینده آن در بین شهروندان
    6- پرورش تحصیکردگانی که به مسائل مختلف شهر حساس و علاقه مند باشند
    7- و ...


    امید است مسولین اصلی شهر مانند فرماندار، امام جمعه و نماینده مردم در مجلس با بهره گرفتن از نظریات افراد موثر و دلسوز در حوزه فرهنگ بدنبال یافتن راه حل های مناسب برای مشکلات عدیده فرهنگی در شهر مرودشت باشند.
     




    نظرات بینندگان
    رحیم مختاری  سلام.مطلب بسیار زیبا و خواندنی بود،اما مشکل اینجاست که اولا متولی اصلی امر فرهنگ مشخص نیست ثانیا اگر همان هایی که خود را متولی در فرهنگ می دانند در حیطه وظایف خود نگاهی به مسائل فرهنگی کنند مشکل اساسی نخواهد بود برای مثال ماده 55 بند6و تبصره1 ان و بند22 قانون شهرداری ها و ماده76 بند2و4و5و6و19و...قانون شوراها در صورتی که فرهنگ در این دونهاد فراموش شده است.ثالثا فرهنگ از طریق آموزش به نسل بعد منتقل می شود،که مهم ترین نقش در این قسمت برعهده آموزش پرورش است،اما...رابعا فرهنگ،قانون را بوجود می آورد،امیدوارم که شاهد روزهای خوبی برای عرصه فرهنگ شهرستان باشیم.
    شهروند  سلام کاش متولیان فرهنگ شهرمان فرمانداری واداره فرهنگ وارشاداسلامی همیشه درخواب شهرستان به فرهنگ سازی کمی اهمیت میدادند
    احمد  همانطور که آقای مختاری گفتند فرهنگ درحوزه نهادهای مختلفی می گنجد اگر به جاهای دیگرنگاه کنیدشهرداری اصلی ترین نهاد فرهنگی است که با توجه به ظرفیت های بالقوه اش می تواند مثمر ثمر باشد ولی انصافا آیا شهرداری نگاهی فرهنگی دارد!! اصول اولیه شهروندی که شما گفتید باید شهرداری آن رابسط وگسترش دهد که این کار را نمی کند و فقط مشغول سیاه کردن کوچه هاست
    محمد دبیری  سلام. با تشکر ازشما جناب مختاری بابت توجهی که به مقوله فرهنگ در شهر داشته اید. متاسفانه در شهر ما فرهنگ به ای اینکه در متن تمام امور باشد به یک پدیده دست چندم و غیر محوری تبدیل شده است. همانطور که فرموده اید نهادهایی مانند شورا ،شهرداری،اموزش و پرورش وحتی نماینده محترم که باید در کنار اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به بسط و گسترش امور فرهنگی کمک نمایند تقریبا تمام هم و غم خود را به امور دیگر معطوف داشته غافل از اینکه دست اخر نبود فرهنگ تمام کاشته های انان را به باد خواهد داد. فرض کنیم تمام کوچه های این شهر اسفالت باشد اما وقتی فرهنگ شهرنشینی اموزش داده نشود دقیقا وضعیت همین است و در جا زده ایم.با تشکر از وقتی که بابت نوشتن این مطلب گذاشته اید برایتان سعادت ارزومندم
    ارسال نظرات
    نام
    ایمیل
    نظر*  
    کد امنیتی جمع 4 با 4
     

      - نظراتی که به پیشرفت و تعمیق بحث کمک می کنند در مدت کوتاهی پس از دریافت به نظر دیگر بینندگان می رسد.
    - نظرات حاوی الفاظ سبک یا هرگونه توهین، افترا، کنایه یا تحقیر نسبت به دیگران منعکس نمی ‏شوند.

     

     

     

     
     
    +تبلیعات در سایت مرودشت آنلاین با تعرفه های استثنائی - 09394084008
     
    1981
     
       
      logo-samandehi

    صفحه اصلی

    مدیریت سایت

    ارتباط با ما

    خبرنامه

    ایمیل

    آرشیو

    جستجو

    پیوند ها

    سفارش تبلیغات

    RSS

     

    بهترین نمایش در 768*1024     |    تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرودشت آنلاین می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.    |    طراحی و تولید: H. Mokhtari