نوروز رجبي باستان شناس و سرپرست تيم كاوش در گفتگو با خبرنگار مهر از یافته های تیم کاوش خبر داد و گفت: يافته هاي فرهنگي متعلق به دوره هخامنشي ، هزاره اول تا هزاره پنجم پيش از ميلاد به دست آمده است که بيانگر تداوم منحصر به فرد سكونت در تل سبز متعلق به دوره هاي پيش از تاريخ تا آغاز دوران تاريخي است. همچنین تل سبز نخستين بار در بررسي هاي باستان شناسي ويليام سامنر، پيرامون حوزه رودخانه كر شناسايي شد و وسعت آن 12 هكتار برآورد شده است.
وی ادامه داد: اين پهنه در چند دهه گذشته، بوسيله كوره هاي آجر پزي، ساخت و سازهاي شهري و مسكوني تحليل رفته، به گونه اي كه در زمان ثبت اين تپه تاريخي در فهرست آثار ملي، تنها يك هكتار از آن به جا ماند و به ثبت رسيد.
رجبی درباره اهمیت این تپه تاریخی گفت: برخورداری از لايه هاي دوران تاريخي مختلف عيلامي، فرهنگ هاي كفتري، قلعه، شغا و تيموريان، در هزاره اول تا سوم پيش از ميلاد از جمله ویژگی های این تپه تاریخی است. همچنین در زمینه ناشناخته ماندن فازهاي فرهنگي دوره تاريخي تا پيش از دوره هخامنشي در حوزه رودخانه كر ابهام هایی موجود است. اما تلاش براي دستیابي به شناخت كافي نسبت به اين دوران، بهانه اي شده تا كاوشگران با انجام كاوش هاي لايه نگاري در اين تپه به پرسش هايي كه در زمينه فازشناسي اين تپه و فراتر از آن در منطقه، به ويژه حوزه رودخانه كر وجود دارد پاسخ دهند.
کاوش های تل قلعه و يا تپه قلعه مشهور به تل سبز تا پایان مهر ماه ادامه دارد. این تپه كه با شماره11743در سال 1383 در فهرست آثار ملی به ثبت رسيده در فاصله 3 كيلومتري محل برخورد دو رودخانه سيوند و كر و در جنوب باختري شهر مرودشت، و در چند كيلومتري آثار باستاني تخت جمشيد قرار دارد.