|
عاشق مردم
|
2639
|
:كد |
دوشنبه 24 شهريور 1393 |
|
درروز 5شنبه 20شهریورماه مدرسه راهنمایی دکترخدادوست مرودشت میزبان قدوم این شمع فروزان جامعه پزشکی ایران وجهان بود
|
آن قدرمتواضع وفروتن است انگارنه انگار که دردنیا ازایشان به عنوان بهترین جراح پیوند قرنیه جهان نام برده می شود.. صدای عشق به مردم وهمنوعانش را می شود از تک تک سلولهای بدنش احساس نمود .
درروز 5شنبه 20شهریورماه مدرسه راهنمایی دکترخدادوست مرودشت میزبان قدوم این شمع فروزان جامعه پزشکی ایران وجهان بود . آری دکتر خدادوست به مرودشت سفرکرده بودند
در اسلام دانش پزشکی همسان علم دین و از شریف ترین علوم به شمار آمده است. پیامبر اکرم درباره تقسیم علوم می فرماید: «علم بر دو گونه است: علم ابدان و علم ادیان». و منظور از علم ابدان، همان علم پزشکی است با تمام شاخه هایش.
پزشکان، از آن رو که با جان و روان انسان سر و کار دارند، منزلت و شرافت ویژه ای یافته اند و بشر از دیرباز و در همه گستره هستی، به طبابت به عنوان پیشه ای مقدس می نگریسته است. ودراین بین پزشکانی حاذق ، دلسوز وعاشق وجود دارند که درقلب همه مردم جای دارند از اینرو جامعه ی پزشکی کشور بر خود می بالد که افرادی پاک نهاد و نیکو سرشت به پشتوانه ی توانایی و دانایی توشه گرفته از عِرق ملّی و میهنی در سودای تامین سلامت انسانها همت خویش را به کار گرفته اند.
خلاصه ای از زندگینامه ، فعالیت ها وافتخارات این ستاره درخشان چشم پزشکی جهان بیانگر نبوغ سرشار دکتر خدادوست می باشد
دبستان و دبیرستان را در شیراز پشت سر گذاشت و به عنوان آموزگار در دبستان داوری داراب مشغول به کار معلمی شد.در سال ۱۳۳۳ در امتحان ورودی دانشکده پزشکی شیراز شرکت نمود و با درجه ممتازبین داوطلبان پذیرفته و در این دانشکده مشغول به تحصیل شد. دوره شش ساله پزشکی را با درجه ممتازپشت سر گذاشت و پس از یک سال گذراندن دوره دستیاری چشم و گوش و حلق و بینی در بیمارستان نمازی دانشگاه شیراز در سال ۱۳۴۱ از طرف دولت برای گذراندن دوره تخصصی در ایالات متحده انتخاب شد.
دکتر خدا دوست به عنوان اولین و تنها دستیار خارجی در بخش چشم پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز در سال ۱۳۴۱ پذیرفته شد و دوران سه ساله دستیاری را به عنوان بهترین دستیار مرکز چشم پزشکی ویلمرشناخته شد. ایشان در این دوران علاوه بر تحصیل درعلوم بالینی به طور فعال مشغول تحقیقات در علوم پایه بود و مقالات متعددی در مجلات مختلف به چاپ رسانید. پس از پایان دوران، ایشان یک سال به عنوان مربی و یک سال به عنوان استادیار در بخش چشم پزشکی همان دانشگاه مشغول به کار شد و در سال ۱۳۴۷ علیرغم پیشنهاد و خواست دانشگاه جان هاپکینزعازم ایران شد و در بخش چشم پزشکی دانشگاه شیرازبه عنوان استاد مشغول فعالیت شد. یک سال پس ازورودش به شیراز رئیس بخش چشم پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز به شیراز آمد و یک قرارداد مبادله دستیار بین بخشهای چشم پزشکی این دو دانشگاه امضا رسید. هر سال یک نفر از دستیاران بخش چشم پزشکی شیراز برای فراگیری تکمیل علوم پایه به دانشگاه جانز هاپکینز اعزام میشد و هر سال چهاردستیار به طور متناوب از دانشگاه فوق برای فراگیری علوم بالینی و تجربه عملی و تجربه در اعمال جراحی به شیراز میآمدند. این برنامه ۱۰ ساله از موثرترین برنامهها برای بالا نگه داشتن سطح آموزش و تحقیق ودرمان در دانشگاه شیراز و خصوصا بخش چشم بود.
از سال ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۹ وی هر دو سال یک بار به عنوان استاد مدعو شش ماه را دربخش چشم دانشگاه جانز هاپکینز برای ادامه برنامههای تحقیقاتی گذراند و در این دوران چندین مرتبه به عنوان مدرس در کشورهای متعددی از جمله چین ترکیه سوریه عمان پرو اکوادور و ایتالیا دعوت شد. دکتر خدادوست در سال ۱۳۵۹ عازم آمریکا شد و به عنوان استاد در بخش چشم دانشگاه جانز هاپکینز مشغول به کار گردید.
وی در سال ۱۳۶۱ به عنوان استاد و رئیس بخش چشم دانشگاه سیسیل انتخاب شد و در سال ۱۳۷۱ مرکز چشم پزشکی کنتیتکت در شهر نیوهیون را تاسیس کرد و به عنوان مسئول آن مشغول به کار شد. از سال ۱۳۵۹ ایشان به طور مکرر سالی دوبار به وطن خود باز گشته و در فعالیتهای بالینی وآموزشی در بیمارستانهای مختلف تهران و شیراز شرکت کردهاست.
وی به طور متناوب توسط شخصیتهای برجستهای در چشم پزشکی آمریکا به عنوان بهترین جراح پیوند قرنیه در دنیا معرفی شدهاند و شهرت ایشان علاوه بر مقالات علمی متعدد و تحقیقات گسترده درزمینههای مختلف و کیفیت درمان و تجربه در درمان جراحی، مدیون تحقیقات پایهای بر ناراحتیهای سطح قرنیهاست، تا آنجا که در پیوندهای قرنیه روی مکانیسم دفع پیوند به افتخار ایشان Khodadoust line نامگذاری شدهاست.
در تارنمای پابمدسین تعدادی از مقالات بینالمللی وی چاپ گردیدهاست.
وی در شیراز بیمارستان فوق تخصصی چشم دکتر خدادوست را بنا کرد همچنین پروفسور علی اصغر خدادوست که با دعوت استاندار اردبیل ساخت بیمارستان چشم پزشکی سرعین را قبول کردهاست
حاشیه های این دیدار :
دراین جلسه دکتر علی غلامی معاون پژوهشی دانشگاه آزاد خوزستان نیز حضور داشتند.
رییس آموزش وپرورش شهرستان مرودشت به همراه معاونت آموزش متوسطه وتنی چند از فرهنگیان نیز حضور داشتند
خانواده حاج علیرضا دهقانپورکه به پاس قدردانی اززحمات ایشان چندین سال قبل نام دکتر خدادوست را برای آموزشگاهشان انتخاب نموده بودند میزبان این جلسه بودند
بهفر حیدری
|
نظرات بینندگان |
|
ارسال نظرات |
|
|
|
+تبلیعات در سایت مرودشت آنلاین با تعرفه های استثنائی - 09394084008
|