صفحه اصلی   |   www.marvdashtnama.ir   |   

 

آخرین اخبار

  • جهش سازندگی برای مردم گرانقدر مرودشت با مصوبه های شورای اسلامی
  • دیدار فرماندار ویژه شهرستان مرودشت با مدیرکل بنیاد مسکن استان فارس
  • کشف سه خودرو سرقتی در سه عملیات جداگانه توسط پلیس مرودشت
  • آمادگی بالای ستاد مدیریت بحران شهرستان در مواجهه با بحران ها
  • محور تخت جمشید یک محور فرهنگی و شناسنامه مرودشت است
  • زندگی در کنار پسماندهای عفونی!
  • کسب مدال های رنگارنگ مسابقات کیوکوشین کاراته ایچی گکی قهرمانی کشور
  • تجمع بزرگ بسیجیان در مرودشت برگزار شد
  • حضور تاریخی ۲وزنه بردار جوان مرودشتی در رده‌ی سنی بزرگسالان در رقابت‌های جهانی
  • بررسی و رفع مسائل حوزه تولید و صنعت شهرستان باحضور اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی
  • مدیرجدید آموزش و پرورش شهرستان مرودشت منصوب شد
  • شکل گیری مرکز رسیدگی به امور مساجد، زمینه حضور جوانان را فراهم می سازد
  • اجراي طرح مبارزه با خرده فروشان و جمع آوري معتادين متجاهر در"مرودشت"
  • حمایت قاطع عبداللهی از کشاورزان
  • انتصاب سیمین رحیمی بعنوان رئیس اداره کتابخانه های عمومی مرودشت
  • اقدامات بیمه سلامت در خدمات دهی به روستائیان و اقشار کم درآمد شایان تقدیر است
  • رژیم غاصب صهیونیستی توان مقابله با حزب الله را ندارد
  • حمایت کامل دولت و وزارت جهادکشاورزی به توسعه‌ی کشت های گلخانه‌ای
  • شرکت گسترده مردم مرودشت در راهپیمایی ۱۳ آبان
  • سفر رئیس و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و معاونین وزارت جهاد کشاورزی به شهرستان مرودشت
  • خداحافظی فرمانده انتظامی شهرستان مرودشت پس از ۱۵۷۰ روز خدمت صادقانه در شهرستان
  • ایستگاه فطار شهری مرودشت؛ آیا شان مرودشت این است؟
  • تشییع و خاکسپاری شهید علیزاده شهید حادثه تروریستی تفتان در مرودشت
  • ارتقا ورزشکاران از قهرمان به پهلوان با تمرین و تزکیه
  • جولان سگ های ولگرد چالش سلامت شهروندان مرودشتی
  • چمن زمین فوتبال بوستان نیایش بازسازی و نوسازی شد.
  • شروع کوبنده بارشهل در سال زراعی 1403
  • آمادگی کامل شهرستان مرودشت جهت برگزاری دقیق و جامع سرشماری کشاورزی
  • دومین همایش ملی پژوهشهای نوین در علوم ورزشی در مرودشت برگزار خواهد شد.
  • اجرای عملیات لوله گذاری در ورودی شهر مرودشت
  •  

     

     


    بازدید خبرنگاران ازچگونگی مرمت آرامگاه کورش

     
    258
    :كد
    1387/10/28

    بازدید خبرنگاران رسانه های دیداری و شنیداری روز پنج شنبه با حضوردر مجموعه جهانی پاسارگاد از نزدیک درجریان چگونگی مرمت سقف آرامگاه کورش قرارگرفتند



    بازدید خبرنگاران رسانه های دیداری و شنیداری روز پنج شنبه با حضوردر مجموعه جهانی پاسارگاد از نزدیک
     درجریان چگونگی مرمت سقف آرامگاه کورش قرارگرفتند
     
    به گزارش خبرنگار اعزامي ميراث فرهنگي ايرنا، در پي انتشار برخي اخبار و گزارش ها از زبان کارشناسان مجهول الهويه از طريق برخي از رسانه هاي داخلي، سازمان ميراث فرهنگي ترتيبي اتخاذ کرد تا خبرنگاران رسانه هاي ديداري و شنيداري داخلي و خارجي با حضور در محوطه آرامگاه کورش و شنيدن توضيحات مسئولان و کارشناسان دست اندرکار مرمت اين بناي ثبت شده جهاني در جريان مرمت آن قرار گيرند.
    در نشستي که عصر پنج شنبه به همين منظور در بنياد پژوهشي پارسه - پاسارگاد شهرستان (مرودشت) برگزار شد، معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري با انتقاد از اخبار مغرضانه يک خبرگزاري داخلي مبني بر غيراصولي بودن مرمت آرامگاه کورش، گفت: اينگونه انتقادات مخرب و کتمان کردن زحمات دست اندرکاران مرمت که دستمايه خبرگزاري هاي خارجي مي شود به هيچ وجه به نفع ميراث فرهنگي کشور نيست.
    "فريبرز دولت آبادي" با بيان آنکه سازمان ميراث فرهنگي، از انتقادات سازنده استقبال مي کند و در جهت رفع نقايص
    خود از آن استفاده مي کند، اظهارداشت: اين گونه نقدها به عملکرد سازمان کمک کرده و باعث بالا رفتن کيفيت امور مي شود.
    "محمد حسن طالبيان" مدير بنياد پارسه نيز در مورد روند مرمت و ارايه گزارش هاي مستمر به يونسکو، گفت: گروه مرمت کننده آثاري که ثبت جهاني هستند بايد تا پيش از اول فوريه هر سال گزارشي از عملکرد خود به يونسکو ارسال کنند.
    در همين راستا طي سه سال مرمت سقف آرامگاه کورش سه گزارش به يونسکو ارسال شده که همه آنها مورد تاييد قرار گرفته است.
    وي افزود: در صورتي که يونسکو در مورد گزارش هاي ارايه شده راجع به مراحل مرمت آثار ثبت شده جهاني مشکل
    و يا نقطه ابهامي ببيند براي نظارت بر چگونگي مراحل مرمت، نماينده اي اعزام مي کند که در اين مورد هيچ مشکلي ايجاد نشده و هيچ نماينده اي اعزام نشده است.
    طالبيان همچنين با ارايه گزارشي در مورد مرمت هاي سنگي انجام شده و روش هاي بکار رفته در مرمت بناهاي تاريخي ساير کشورها، گفت: روش هاي بکار رفته در مرمت اين بنا مانند روش هاي تاييد شده بناهاي تاريخي سراسر جهان است.
    وي افزود: در يونان در مورد مرمت آکروپوليس در برخي از قسمت ها قطعات جديد سنگي براساس شکل قديمي آن ساخته و در کنار قطعات قديمي قرار گرفته است و سعي شده قسمت هاي قديم و جديد از هم تميز داده شود که در مورد آرامگاه کورش نيز همين کار انجام گرفته است.
    وي ادامه داد: در قسمت هايي که دچار ترک و شکستگي شده همچنين از روش فولادگذاري استفاده شده که در مرمت آرامگاه کورش نيز روش بهره گيري از بست هاي دم چلچله اي صورت گرفته است.
    مدير بنياد پژوهشي پارسه با اشاره به آمفي تئاتر تاريخي يونان گفت: در اين بنا نيز پله هاي جديد به جاي پله هاي تخريب شده نصب شده و کف بنا کاملا مرمت و نوسازي شده است.
    سخنگو و مديرکل روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي در مورد علت عدم حضور نماينده خبرگزاري اي که نسبت به مرمت آرامگاه کورش اخبار منفي بدون ذکر منبع منتشر کرده بود، گفت: از نماينده اين رسانه نيز مانند ساير رسانه ها دعوت شد که در اين سفر حضور داشته باشد ولي وي دعوت سازمان را رد کرد.
    "رضا موسوي" همچنين در مورد عدم ارسال گزارشي در مورد مرمت آرامگاه به خبرگزاري ها، گفت: روند کار به اين صورت است که جوابيه تنها براي رسانه منتقد فرستاده مي شود که سازمان ميراث فرهنگي نيز در جواب به 28 سئوال ارسال شده از سوي اين رسانه جوابيه آماده و ارسال کرد ولي اين رسانه برخلاف قانون مطبوعات که بايد ظرف يک هفته جوابيه را منتشر کند، تاکنون از انتشار آن سرباز زده است.
    در ادامه اين نشست کارشناسان پنج گروه مطالعات تاريخي، مستندنگاري و نقشه برداري، سنگ شناسي، آسيب شناسي و تهيه طرح مرمت در مورد مرمت آرامگاه کورش به ارايه توضيحات مصور در مورد نحوه کار خود پرداختند.
    کارشناس باستان شناسي و عضو گروه مطالعات تاريخي گفت: آرامگاه کورش در مساحت 156 متر و ابعاد 12 در 13 متر و ارتفاع 11 متر با شش پله و يک پله در زيرزمين و دو مقبره در داخل در مجموعه پاسارگاد به مساحت 170 هکتار در 186 کيلومتري شمال شيراز واقع شده و داراي آب و هوايي سرد و کوهستاني و داراي زمستاني سرد و تابستاني گرم است.
    "فرهاد زارع" افزود: اوج تقدس اين آرامگاه مربوط به دوران اسلامي است که به دليل وجود مجموعه هاي هنري ، در پاسارگاد آن را فرابشري دانسته و به عنوان مقبره حضرت سليمان ناميدند و سپس به مسجد و بعد به قبرستان تبديل شد.
    "رضا کرمي" ديگر کارشناس گروه مطالعات تاريخي نيز معماري آرامگاه را شامل دو بخش زيگوراتي با الهام از معماري بين النهرين و سقف خرپشته اي مربوط به معماري اوليه آريايي ها دانست.
    وي افزود: سنگ هاي بکار رفته در آرامگاه از جنس تراورتن از معدن سيوند بوده و ابزار بکار رفته در ساخت اين بنا کلنگ، چکش ، قلم هاي نوک تيز و لبه دار و ابزارهاي دنده دار تک شانه اي و دو شانه اي بوده است.
    کرمي با بيان آنکه براي صيقل سنگ ها از سوهان هايي از جنس ليف درخت خرما و پوست کوسه استفاده شده، گفت: قرار گرفتن قطعات سنگ ها بر روي هم به دو روش سطح شيب دار و جرثقيل هاي دوران هخامنشي انجام شده است.
    کارشناس گروه مستندسازي در مورد مستندنگاري اين آرامگاه نيز گفت: کار مستندنگاري اين آرامگاه به شيوه پايش و مونيتورينگ انجام شده تا مواردي که در آن در دوره هاي مختلف دخل و تصرف شده، مشخص شود.
    "علي تقوي" اظهار داشت: مستندنگاري اين بنا از سال 81 آغاز و تا سال 84 ادامه داشته است که در اين مدت پلان ها و نماهاي بنا از چهار جهت نقشه برداري شد که طي آن سه دوره مرمت آرامگاه، شکستگي سنگ ها و فرسايش هاي انجام شده مانند تخريب هاي انساني و فيزيکي مشخص و تک تک بلوک ها داراي شناسنامه و شماره شده اند.
    در ادامه اين نشست کارشناس گروه آسيب شناسي نيز گفت: در مرحله آسيب شناسي مواردي چون آسيب هاي گل سنگ، ترک خوردگي، شکستگي، پوسته شدن و ورقه شدن، رسوبات نارنجي رنگ ، آب شکستگي و آسيب هاي ناشي از مصالح مرمتي گذشته شناسايي شد.
    "رضا شيخ الاسلام" با بيان آنکه به دليل قرار گرفتن بنا در محيط باز تاثير عوامل محيطي بر روي آن زياد است، افزود: رشد گل سنگ هاي زياد در ضلع شرقي به دليل تابش کم آفتاب، ريز ترک ها در ضلع جنوب شرقي به دليل وجود آب، شکستگي تحت تاثير آب در ضلع شمال غربي، تخريب بيش ازحد بلوک ها در ضلع شمال شرقي، پوسته شدن تحت تاثير آب و انفعالات شيميايي و رسوبات نارنجي رنگ بر روي سنگ ها تحت تاثير هوازدگي و رطوبت از آسيب هاي شناخته شده اين بناست.
    وي ادامه داد: در ضلع جنوب غربي نيز رطوبت به صورت حفره و شيار بر روي بلوک ها تاثير گذاشته و آسيب هايي براثر مداخله عمدي و غيرعمدي انساني مانند استفاده از مواد غيراصولي در مرمت و ايجاد تخريب شيميايي و سرقت بر بنا وارد شده بود.
    "زهرا سعيدي" از گروه مطالعات ساختارهاي سنگي هم گفت: مطالعات ساختارهاي سنگي با هدف شناسايي بهترين نوع مصالح سازگار بومي با ساختار رنگ و جنس آرامگاه براي مرمت بهينه تر انجام شد.
    وي افزود: نمونه سنگ هاي آرامگاه مورد مطالعات ميکروسکوپي قرار گرفته و سنگ هاي معدن سيوند که از نوع سنگ هاي آهکي سفيد و عناصر نوع سنگ هاي آرامگاه است ،انتخاب شد.
    "شهرام رهبر" نيز در مورد تهيه طرح مرمت آرامگاه گفت: در اواخر سال 79 با مشاهده نفوذ آب به ستون و سقف آرامگاه داربست فلزي چند منظوره طراحي و در محل آرامگاه نصب شد.
    وي با بيان آنکه در نيمه دوم سال 80 مطالعات مرمت آرامگاه آغاز شد، افزود: در طرح مرمت برچيدن ملات هاي سيماني ، مستندنگاري هاي جديد، انسجام بخشي قطعات شکسته شده، شناسايي و مستندنگاري، برگرداندن قطعات سنگي در جاي اصلي و مسدود کردن درب ها مدنظر قرار گرفت.
    آرامگاه کورش قبل از ميلاد از سنگ آهکي به رنگ سفيد ساخته شد. بناي آرامگاه ميان باغ هاي سلطنتي قرار داشته و از سنگ هاي عظيم که درازاي بعضي از آنها به هفت متر مي رسد، ساخته شده است .


    منبع:ایرنا



    نظرات بینندگان
    ارسال نظرات
    نام
    ایمیل
    نظر*  
    کد امنیتی جمع 4 با 4
     

      - نظراتی که به پیشرفت و تعمیق بحث کمک می کنند در مدت کوتاهی پس از دریافت به نظر دیگر بینندگان می رسد.
    - نظرات حاوی الفاظ سبک یا هرگونه توهین، افترا، کنایه یا تحقیر نسبت به دیگران منعکس نمی ‏شوند.

     

     

     

     
     
    +تبلیعات در سایت مرودشت آنلاین با تعرفه های استثنائی - 09394084008
     
    1262
     
       
      logo-samandehi

    صفحه اصلی

    مدیریت سایت

    ارتباط با ما

    خبرنامه

    ایمیل

    آرشیو

    جستجو

    پیوند ها

    سفارش تبلیغات

    RSS

     

    بهترین نمایش در 768*1024     |    تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرودشت آنلاین می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.    |    طراحی و تولید: H. Mokhtari