* قاسم مستقیم مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: ثبت نام دانش آموزان تمام مقاطع تحصیلی در مدارس دولتی عادی بدون برگزاری آزمون ورودی، مصاحبه و شرط معدل صورت میگیرد و دریافت شهریه نیز ممنوع است.
* قاسم جعفري عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: براساس قانون اساسی، ارایه آموزش در مدارس دولتی رایگان است و این کمیسیون هر گزارشی مبنی بر تخلفات صورت گرفته در اخذ شهریه از دانش آموزان در این مدارس را پی گیری می کند.
***
حكايت شهريه در مدارس دولتي و وجوب يا استحباب دريافت آن، از آن دسته حكايت هاي تاريخي است كه واقعيت آن هيچگاه بر بندگان از همه جا بي خبري چون ما روشن نشده و احتمالا به اين زودي ها نيز روشن نخواهد شد.
اين كه هر ساله و در ابتداي سال تحصيلي جديد و فصل ثبت نام دانش آموزان در مدارس بي شمار دولتي، وزير محترم آموزش و پرورش و همكاران سختكوش ايشان طي نطق هاي فراوان و صدور دستورالعمل هاي مكرر، اخذ شهريه از والدين جهت ثبت نام را عملي غير قانوني مي شمارند، حركتي خوب است اما آن چه بيش از سخنراني و صدور دستورالعمل اهميت دارد «ضمانت اجرايي اين دستورات و نطق هاست» كه همچنان بر والدين سرگردان پوشيده مانده است.
هر چند مشكلات بي شمار مدارس دولتي، كاهش بودجه هاي دولتي و ضرورت حركت بسوي آموزش هاي نوين، نيازمند منابع مالي جديد است اما بهتر نيست وزارت محترم آموزش و پرورش تكليف خود را يك بار براي هميشه با اين مسئله روشن كرده و ياحداقل سامانه اي پاسخگو و كارآمد را براي انعكاس نظر والديني كه به اجبار شهريه مدارس دولتي را مي پردازند، راه اندازي و معرفي نمايد؟
به نظر مي رسد كه در نبود نظارت هوشمند و شفاف، «ممنوعيت اخذ شهريه از والدين در مدارس دولتي» در حد شعارهاي روي ديوارهاي مدارس باقي مانده و مديران محترم مدارس نيز با آگاهي از ضعف اجرايي موجود و فقدان نظارت موثر، مبالغ مورد نظر خود را تحت عناوين مختلف و از جمله «كمك اختياري به مدارس!» اخذ مي نمايند...
شهرستان مرودشت نيز از اين قاعده مستثني نيست و والدين محترم هنگام مراجعه به مدارس با انواع و اقسام جملات مطالبه گرانه مواجه شده و دست آخر نيز مجبور به پرداخت شهريه هاي اعلامي هستند. كار بجايي رسيده كه سامانه پيامكي برخي مدارس دولتي پيامي به اين مضمون را براي والدين ارسال مي نمايد: «والدين محترم، ثبت نام فرزندان شما در سال جديد، منوط به تسويه حساب شهريه سال قبل است» و اين يعني وضع قوانين دلخواه در مديريت مدارس!
اميدواريم بالاخره يك نفر پيدا شده و تكليف اين موضوع را روشن كند كه اخذ شهريه در مدارس دولتي از نظر قانون، واجب، مستحب يا حرام است؟