دومين همايش حفظ بقاياي گياهي در مرودشت برگزار شد
|
مدير جهاد كشاورزي شهرستان مرودشت گفت: اقدامات آموزشي ـ ترويجي انجام شده و همچنين تهيه ادوات مرتبط با حفظ بقاياي گياهي باعث شد تا جلوي آتشزدن بقاياي گياهي 25 هكتار از اراضي اين شهرستان جلوگيري شود
|
دومين همايش حفظ بقاياي گياهي با حضور مسئولان سازمان جهاد كشاورزي، محققان و صاحبنظران و كشاورزان پيشرو شهرستانهاي استان فارس در مرودشت برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي جهاد كشاورزي استان فارس، رئيس اين سازمان گفت: هدف اين همايش پيشگيري از آتشزدن بقاياي پسماندههاي گياهان و بررسي راهكارهاي استفاده مطلوب از اين بقايا است. عبدالكريم رضوي افزود: نياز است ستادي متشكل از تمامي دستگاههاي دولتي مرتبط با موضوع در سطح استان و شهرستانها تشكيل و با برنامههاي عملياتي در خصوص حفظ بقاياي گياهي تدوين و اجرايي شود بهطوريكه در پايان سال عملكردهاي حاصله شفاف و مشهود باشد. اين مقام مسئول تأكيد كرد: لازمه و شرط اول هر فعاليت اقتصادي ميزان صرفه و ارزش اقتصادي آن فعاليت است و تا زماني كه كشاورز و دامدار به اهميت اقتصادي حفظ بقاياي گياهي واقف و آگاه نباشد، آتشزدن پسماندهها در مزارع همچنان ادامه خواهد داشت. رضوي گفت: علاوه بر آگاهسازي كشاورزان بايد زمينههاي جذب و استفاده مطلوب از بقاياي گياهان را از طريق احداث صنايع تبديلي مرتبط در استان ايجاد كنيم. رئيس جهاد كشاورزي استان فارس گفت: كشاورزي و صنعت هميشه به عنوان مكمل و لازم و ملزوم يكديگر محسوب ميشود بنابراين بايد به دنبال ايجاد صنايع مربوط به كاغذسازي، مقوا سازي، الكلسازي، نئوپانسازي، خوراك دام و ساير صنايع كه از كاه و كلش مزارع به عنوان مواد اوليه استفاده ميكند در شهرستانها بود. رضوي با بيان اينكه براي كسب موفقيت در اين مسير بايد وسايل و ادوات كشاورزي مربوط به جمعآوري، تبديل و فرآوري بقاياي گياهان را نيز در اختيار كشاورز قرار داد تا با دلگرمي و اطمينانخاطر و بدون معطلي نسبت به جمعآوري كاه و كلش اقدام كند. مدير جهاد كشاورزي شهرستان مرودشت نيز ضمن ارائه گزارشي از اقدامات مربوط به حفظ بقاياي گياهي در اين شهرستان طي سال گذشته گفت: برگزاري اولين همايش در سال گذشته و اقدامات آموزشي ـ ترويجي انجام شده و همچنين تهيه ادوات مرتبط با حفظ بقاياي گياهي باعث شد تا جلوي آتشزدن بقاياي گياهي 25 هكتار از اراضي اين شهرستان جلوگيري شود. انوشيروان كاظمي افزود: علاوه بر اين زمينه براي بازگرداندن بقاياي كشاورزي در 14 هزار هكتار از اراضي كشاورزي موجود در اين شهرستان فراهم شد. به گزارش فارس در سطح استان فارس، بيش از 400 هزار هزار هكتار مزارع گندم وجود دارد كه در صاحبان و كشاورزان در اكثر اين مزارع پس از برداشت محصول اقدام به آتشزدن كاه وكلش باقيمانده ميكنند كه اين اقدام علاوه بر از دست رفتن منابع هنگفت سرمايه، موجب تضعيف و سفت شدن خاك و آلودگي زيست محيطي ميشود.
منبع:خبرگزاری فارس
|
نظرات بینندگان |
|
ارسال نظرات |
|
|