در دنياي امروز، صنعت گردشگري به عنوان يكي از مهمترين منابع درآمدزايي كشورهاي در حال توسعه و توسعه يافته جاي خود را پيدا كرده است. صنعت گردشگري به تنهايي توانسته است راههاي نوين درآمد را در بسياري از كشورها ايجاد كند. بي شك وجود آثار تاريخي و جاذبه هاي باستاني، فرهنگ كهن اقوام و ملل در كنار جاذبه هاي طبيعي، ابزارهاي جذب گردشگر مي باشد. ايران كه جزء چهار تمدن بزرگ جهان است ، به علت عدم وجود زيرساخت هاي لازم، نتوانسته است حق خود را از اين بازار تأمين كند و تنها كمتر از يك درصد درآمد جهاني از صنعت توريسم را به خود اختصاص داده است.
هر چند ايران به لحاظ دارا بودن جاذبه هاي تاريخي و سابقه باستاني و تمدني كهن مانند چغازنبيل در خوزستان، مجموعه هاي هخامنشي در فارس و خوزستان، شهر سوخته در جيرفت، تپه هاي سيلك در كاشان، آثار بسيار مهم دوران اسلامي در اصفهان، شاهكارهاي قنات در مناطق كويري ايران، و بسياري ديگر از آثار تاريخي از بسياري از كشورها متمايز است اما تا كنون در اين كشور با سابقه ديرينه باستاني و تاريخي، فقط 15 اثر به ثبت جهاني رسيده است. حتي در حوزه ميراث معنوي و با وجود مفاخر با ارزشي همچون حافظ، سعدي و ... بسياري از اين موارد حتي در ليست نامزدهاي ثبت جهاني ميراث معنوي نيز قرار نگرفته اند.
از نظر آمار گردشگري با سهم ناچيزي كه ايران از درآمد جهاني صنعت توريسم به خود اختصاص داده است، در مقام هشتاد و نهم دنيا قرار داريم. اين در حالي است كه بسياري از كشورها از جمله مالزي كه هيچگونه آثار باستاني و تاريخي ندارد و حتي عمر تأسيس اين كشور به 50 سال هم نمي رسد، توانسته است به راحتي از اين صنعت، بهره كافي و وافي ببرد. حال در مقياس كوچكتر، شهرستان مرودشت وضعيت اسف بارتري را در جذب گردشگر دارد. كمتر شهري در ايران موقعيت مرودشت را به لحاظ دارا بودن آثار تاريخي دارد اما اين شهر علي رغم اينكه از ظرفيت هاي بسيار بالايي براي رشد و توسعه برخوردار است، تا كنون نتوانسته است بصورت شايسته از اين وضعيت بهره برداري كند و كارنامه موفقي را در اين زمينه از خود بر جاي بگذارد. به گفته كارشناسان امروزه با ورود هر توريست به كشور حداقل 55 شغل بصورت مستقيم و غير مستقيم ايجاد مي شود اما جالب اينجاست كه تخت جمشيد عليرغم ارزش و اهميت بي نظير خود هرگز نتوانسته است آنگونه كه بايد ازاين پتانسيل در زمينه اشتغال زايي براي شهر مرودشت استفاده نمايد.
گرچه بسياري از مردم و حتي مسئولين، تقويت اقتصادي شهرستان و سهيم بودن از صنعت گردشگري را واريز درآمد مستقيم تخت جمشيد به حساب شهرداري مرودشت قلمداد مي كنند اما اين موضوع بدليل برخورداري از معضلات و مشكلات قانوني در كوتاه مدت امكان پذير نيست و نمي تواند رتبه منفي را كه شهرستان مرودشت بدليل عدم جذب گردشگر به خود اختصاص داده است، جبران نمايد. در شرايط فعلي شهرستان مرودشت علي رغم دارا بودن جاذبه هاي طبيعي و تاريخي بسيار همچون بهشت گمشده، آبشار حصار، كندازي، كاروانسراهاي تاريخي و بسياري از آثار تاريخي و طبيعي ديگر كه هركدام به تنهايي از پتانسيل لازم جهت جذب گردشگر برخوردار است ، براي بسياري از گردشگران داخلي و بين المللي ناشناخته مانده و مقصدي كشف نشده است و با وجود حضور ميليون ها گردشگر در طول سال، شهرستان مرودشت تنها بعنوان مسيري براي عبور گردشگران شناخته مي شود كه از اين مسير گردشگران، خود را به تخت جمشيد مي رسانند.
برنامه ريزي اصولي و كارشناسانه، تصميم گيريهاي تخصصي و ارائه طرح هاي موثر در اين زمينه با هدف توسعه صنعت گردشگري شهرستان، بهترين راهكار براي تقويت اقتصاد اين شهر و كسب درآمد پايدار محسوب مي گردد. گرچه اين موضوع همواره در حد شعار مانده و گامهاي عملي براي تحقق آن برداشته نشده است اما اميد مي رود با نگاهي عميق به اين واقعيت كه رشد سريع صنعت گردشگري در شهرستان مرودشت، تغيرات اجتماعي، اقتصادي و محيطي فراواني را به همراه دارد در مباحث و تصميم گيريهاي كلان مديريتي شهرستان، اين امر نيز به يك حوزه مهم مطالعاتي با حضور پژوهشگران و صاحبنظران اين عرصه مبدل گردد.