|
شورای چهارم و چالش های پیش رو
نويسنده - خبرنگار: بهفر حیدری
|
1492
|
:كد |
شنبه 9 شهريور 1392 |
|
حدود یک هفته دیگرعمرشورای سوم به پایان می رسد و شورای چهارم با ترکیبی بسیارمتفاوت سکان این نهاد مردمی را دردست خواهد گرفت. دراین باره ذکرچند نکته خالی ازلطف نمی باشد.
|
حدود یک هفته دیگرعمرشورای سوم به پایان می رسد و شورای چهارم با ترکیبی بسیارمتفاوت سکان این نهاد مردمی را دردست خواهد گرفت. دراین باره ذکرچند نکته خالی ازلطف نمی باشد.
1.قطعا شورای سوم و درکنارآن شهرداری خدماتی ر ابه این شهرارائه نموده اند که باید بطورشایسته از زحمات ایشان چه توسط مسئولین مربوطه وچه توسط مردم قدردانی گردد گرچه ایرادهایی هم برشورای سوم وهم بر شهرداری وارد می باشد که از حوصله این متن خارج می باشد. اما چیزی که نباید از آن غافل گشت این است که اعضای شورا و شهرداری از سرمایه های انسانی این شهر می باشند و شورای جوان چهارم باید از تجارب ایشان بهره لازم را ببرد.
2. همین طور که از اسم این شورای مردم نهاد برمی آید تنها و تنها عامل موفقیت این نهاد، مشورت و بهره جستن از خرد جمعی و استفاده از نظرات نخبکان، متخصصین و دلسوزان این شهر می باشد و اعضای شورا اطمینان داشته باشند که مسیر توسعه وپیشرفت شهر تنها از کانال مشورت می گذرد و بزرگترین آفت در راه عمران وآبادی اين شهر، تکروی وخدای ناکرده خودرأیی اعضای محترم شورای شهر می باشد.
3. ترکیب این دوره با ادوار گذشته متفاوت می باشد. حضور افراد متخصص شهرسازی در کنار مهندسین عمران ،حقوقدان، فرهنگی و... سطح انتظارات افکارعمومی از شورای شهررا بالا برده است و می تواند نوید بخش آینده ای روشن برای این شهر باشد از طرفي وجود عنصرجوانی دربین اعضای شورای شهر اهمیت استفاده از نظریات اصحاب فن و دلسوزان شهر را دوچندان می نماید.
4. اعضای محترم شورا لازم است یکبار دیگر اهداف بیان شده توسط خودشان در زمان تبلیغات را مرور نمایند تا دروهله اول خود عمل به آن اهداف را سرلوحه کار خود قراردهند و در گام بعدي مانع ازتکرارآزمون وخطاهای گذشتهگردند.
5. ازگوشه وکنار شنیده می شود که اعضای محترم شورا جلسات متعددی را با این وآن برگزار می نمایند که بعضی از آن اخبار به سایتها و نشریات درز پیدا می کند. این حق طبیعی این عزیزان می باشد که نقطه نظرات همه افراد وسلیقه ها و اشخاصی که خود را درحد شهرداری این شهر توریستی می دانند بشنوند تا بتوانند با همفکری همه اعضا بهترین را انتخاب نمایند ولی متاسفانه شنیده می شود که بعضی از این عزیزان قصد تکروی دارند وقصد تحمیل فردی خاص را به بقیه دارند. اگر مطالعه ای درباب شهرهای موفق جهان داشته باشیم درخواهیم یافت که دراین شهرها برای یک پست دنبال مدیر می گردند ولی ما برای یک نفر دنبال پست مدیریت می گردیم! و می خواهیم هرطورممکن این لباسی را که به تن آن فرد گشاد می باشد به او بپوشانیم.
شورای چهارم باید مدنظرداشته باشدکه اگر بخواهد شورای شهر مبدل به شورای شهرداری نگردد باید از اولین آزمون سربلند بیرون بیایند و فردی را برای مسند شهرداری انتخاب نماند تا همه فاکتورهای لازم جهت یک شهردار موفق را داشته باشد که درذیل اشاره ای مختصربه خصوصیات یک شهردارموفق می گردد تا شاید مورد استفاده این عزیزان درانتخاب شهردار قرار گیرد.
شهردار خوب کیست؛ و داراى چه ویژگى هایى است؟
اینها نخستین پرسش هایى است که شوراهاى شهر در آغاز با آن مواجه مى شوند شوراهایی که پاسخ صحیح سؤالات مذکور را دریابند نیمى از راه را با موفقیت طى کرده ا ند. با توجه به وظایف پیچیده و متنوع شهردارى ها، شهردار باید چه تخصص یا تخصص هایى داشته باشد؟ آیا باید متخصص فضاى سبز باشد یا داراى تخصص مرتبط با محیط زیست؟ مهندس عمران باشد یا مهندس معمار، مهندس صنایع و یا مهندس بهداشت محیط، عالم اقتصاد و یا جامعه شناس، یا جز اینها؟ همة اینها در مدیریت شهردارى مورد نیاز هست ولى آیا کسى پیدا مى شود که تمامى این تخصص ها را داشته باشد؟
بدیهى است که پاسخ منفى است. پس باید چه تخصصى داشته باشد؟ آیا تخصصى پیدا مى شود
که همة آنهایى را که ذکر شد در خود داشته باشد؟ اگر نمی توان چنین تخصصى را پیدا کرد،
پس باید دنبال چه چیزى بود؟ اگر شهرساز نمی توان بود، لیکن می توان مدیریت شهرسازانه داشت؛ و اگر معمار نمیتوان بود، میتوان مدیریت معمارانه داشت پس باید دنبال کسى گشت که اگر این تخصص ها را ندارد مدیریت استفاده از آنها را داشته باشد.
دوم اینکه شهردار کسى نیست که صرفاً مدیریت یک سازمان را برعهده داشته باشد و اگر از عهدة این امر برآید فرد مناسبى براى تصدى سازمان شهردارى است. بلکه شهردار کسى است
که خود انتخاب شده توسط افراد منتخب مردم یک شهر است و مشروعیت اداره امور شهر را به واسطه رأیى که مردم به اعضاى منتخب خود در شهر مى دهند، به دست مى آورد بنابراین باید بتواند شهررا با مدیریت شورایى اداره کند. براى این امر، وى باید به این نوع مدیریت باور داشته باشد و نه تنها شهر را متناسب با دیدگاه و خواسته هاى نمایندگان مردم در شورا اداره کند، بلکه با همراهى و همفکرى شورا، امکان حضور مؤثر مردم را در ادارة امور شهر فراهم سازد، به گونه ا ى که شهر در اختیار مردم قرار گیرد و پروژه هاى عمرانى و فعالیت هاى خدماتى در پاسخ به نیازهاى واقعى مردم شهر تعریف و اجرا شوند.
شهردار باید کسى باشد که هدف مدیریت شهرى را توسعه بداند، نه عمران و نه ارائه خدمات بیشتر. توسعه با مشارکت مردم امکان پذیر خواهد بود با آگاهى و دانایى مردم نسبت به حقوق شان و تکالیف شان در قبال ادارة امور شهر محقق مى شود.
شهردار منتخب شورا می بایست به مدیریت شهروند محور باور داشته باشد و سازمان ادارة شهردارى را با این باور ساماندهى کند. بنابراین باید بتواند به سهولت با مردم ارتباط برقرار کند و نه به گونه ا ى عوام فریبانه درجهت اغوای افکار آنان گام بردارد. می بایست با سازماندهى مناسب، امکان آگاهى از نظریات و دیدگاه هاى واقعى مردم فراهم گردد و شهر در چارچوب خواسته هاى مردم مدیریت شود.
منبع:هفته نامه مرودشت
|
نظرات بینندگان |
|
ارسال نظرات |
|
|
|
+تبلیعات در سایت مرودشت آنلاین با تعرفه های استثنائی - 09394084008
|