به گزارش خبرگزاری فارس از مرودشت، موسسه باغ طاووس اعظم، مرکز خیریهای که به صورت رایگان خدمات تخصصی و مشاورهای به کودکان نابینا و کمبینای مرودشت ارائه میداد در اقدامی نادر به کارگاه خیاطی کمیسیون امور بانوان تبدیل و از ورود کودکان نابینا و کمبینا به این مکان جلوگیری شد.
این مکان که سال گذشته توسط نیکوکار و خیری بهنام اعظم بانوترابی ساکن انگلیس راهاندازی و امکانات آن تهیه شد تنها مرکز تخصصی ویژه نابینایان و کمبینایان در مرودشت بوده است.
مکان این مرکز توسط کارخانه قند مرودشت در اختیار فرمانداری این شهرستان قرار داده شده بود و به علت مساحت بسیار نیمی از آن در اختیار کمیسیون امور بانوان فرمانداری مرودشت قرار گرفت.
با همت بانوی خیر، امکانات مورد نیاز آن از داخل و خارج از کشور تهیه و ساختمان مخروبه به کانونی مناسب برای فعالیت این قشر آسیبپذیر تبدیل شد و مراسم افتتاح این نهاد خیریه با حضور مسئولان استانی و شهری و ابراز خرسندی بینظیر در سال گذشته صورت گرفت.
از آنجایی که این مرکز تنها مرکز آموزشی نابینایان در شهر مرودشت بوده و نیاز خانوادههای این کودکان به این نوع مراکز بسیار است، مقرر شد تا مسئولان این موسسه همزمان با فعالیت آن، اقدام به اخذ مجوزهای لازم کنند اما به گفته مسئولان این مرکز در عین حال اخذ نامههای لازم و از شیراز و تهران، و مکاتبات بیشمار مجوز این مرکز با کاغذبازیهای بیمورد اداری مواجه شده و تاکنون صادر نشده است.
به گفته مدیران این مرکز خیریه، این موسسه نخستین موسسه کشور است که خدمات رایگان به مددجویان نابینا و کمبینا ارائه میدهد و اکثریت اساتید آن از مرکز استان به صورت افتخاری و رایگان و بر اساس عشق و علاقه به کودکان نابینا خدمات ارائه میدهند.
والدین یکی از کودکان نابینا امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در مرودشت اظهار داشت: در این مدت با مشکلات مختلفی روبهرو بودهایم که با کمک مسئولان موسسه و همکاری خانوادههای این کودکان به نوعی این مشکلات حل شده اما در چند روز اخیر اتفاقی افتاد که در نوع خود بیسابقه است.
وی ادامه داد: کودکان ما در این موسسه آموزشهای مختلفی از قبیل بریل، زبان، سفال، نجوم، قرآن، جهتیابی و ... را فرا میگرفتند و در شرایطی که هزینه نگهداری کودکان با شرایط ویژه بسیار است و نهادهای دولتی نیز حمایتی از ما نمیکنند، نیکوکاری با هزینه شخصی، بهترین امکانات را برای آموزش فرزندان ما که مشکلات جسمی و ذهنی نیز دارند فراهم و فعالیتهای این مرکز تحولی شگرف در روحیه و دید و آموزش این کودکان ایجاد کرده است.
مادر کودک نابینا افزود: اما این مرکز تعطیل و ساختمان آن به کمیسیون امور بانوان تحویل شده است تا زنان بیسرپرست در آن خیاطی کنند و به امرار معاش بپردازند.
وی افزود: با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و به دلیل اینکه این کودکان نیازمند همراه خانوادههای خود بودند و اساتید آنان به علت انجام فرایض دینی مشکلاتی داشتند مرکز به مدت یک ماه به صورت موقت تعطیل شد تا پس از ماه رمضان به فعالیت خود ادامه دهد.
همچنین پدر این کودک نابینا اضافه کرد: بعد از عید فطر که به موسسه مراجعه داشتیم، در کمال تعجب مشاهده کردیم که این مکان بدون هیچ هماهنگی و اطلاع قبلی از سوی کمیسیون امور بانوان فرمانداری مرودشت تصرف شده و به کارگاه خیاطی تبدیل شده است.
والدین «ع – کشاورز» کودک نابینای مطلق نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: این ملک به کودکان نابینا بخشیده شده بود و ساخت اتاق بهبینی این ساختمان چند میلیون تومان هزینه در برداشته است و این اتاق قابلیت بسیار مناسبی برای کودکان نابینا داشت به صورتی که فرزند ما با امکانات این اتاق قابلیت دید پیدا کرده اما به نظر میرسد اکنون این اتاق خراب شده است.
به گزارش فارس، تمام وسایل و امکانات تخصصی این موسسه که اکثریت آنها از خارج از کشور توسط این بانوی نیکوکار تهیه شده توسط کمیسیون امور بانوان در یک اتاق جمع و قفل شده و اجازه ورود به مسئولان این موسسه خیریه و والدین کودکان نابینا نیز داده نشده است.
به نظر میرسد وسایل کمک آموزشی که برخی از آنها هوشمند بوده و هزینههای بسیار نیز در بر داشته ممکن است آسیب دیده باشد.
خبرگزاری فارس آماده انعکاس توضیحات مسئولان شهرستان مرودشت در مورد تعطیلی و تصرف این مرکز خیریه است.