در مورد حوادث طبیعی دولتها تمهیداتی را در نظر می گیرند که در ایران برای مدیریت حوادث و بلایای طبیعی ستاد حوادث غیر مترقبه که بعدها به ستاد بحران تغییر نام یافت، تشکیل شد.
در هر شهرستان این ستاد در فرمانداری تشکیل می شود و رییس ستاد بحران هر شهرستان شخص فرماندار است که علاوه بر آن در شهرداری ها هم ستاد بحران تشکیل می شود که در مرودشت هم ستاد مدیریت بحران شهرداری مرودشت تشکیل شده است.
مکان ستاد بحران شهرستان مرودشت در پشت ساختمان فرمانداری شهرستان در حال ساخت است و ستاد بحران شهرداری مرودشت هم مکان ساختمان خود را ابتدای بزرگراه امام علی (شصت متری) قرار داده است که در حال ساخت می باشد.
با توجه به بحران های پیش رو ابتدا باید با رویکرد پیش بینی گرایانه و شناخت محیط، بحران های احتمالی پیش بینی بشوند و با توجه به این پیش بینی ها، پیشگیری های لازم انجام شود.
حادثه بارش شدید باران و آبگرفتگی شدید معابر سوال هایی در ذهن ایجاد می کند که بهترین شخص پاسخگو فرماندار شهرستان مرودشت می باشد:
*آقای فرماندار! آیا حادثه آبگرفتگی معابر مرودشت قابل پیش بینی نبود؟
*آقای فرماندار! بارها بر اثر بارش باران بسیاری از خیابان های مرودشت پر از آب شدند آیا شما برای رفع این آبگرفتگی ها پیگیری هایی هم انجام داده اید؟
*آقای فرماندار! آیا تا به حال شورا و شهردار مرودشت را برای پاسخگویی برنامه های خود برای رفع آبگرفتگی خواسته اید؟
*راستی آقای فرماندار! وظیفه اداره آبفا شهری مرودشت چیست؟
*آقای فرماندار!شما می دانید که به محض شروع بارش باران ،برق قطع شد و مشکلاتی را برای شهروندان بوجود آرود که برای مثال بسیاری از مغازه داران به علت برقی بودن درهای خود نتوانستند مغازهای خود را از ورود آب در امان قرار دهند و تا ساعاتی از شب چشم انتظار برق بودند،آیا قطعی برق قابل پیش بینی و پیگیری نبود؟
*آقای فرماندار! برای مواقع بحرانی احتیاج به رسانه هایی برای آرامش دادن به مردم است. کدام رسانه را شما برای مواقع بحرانی آماده کردید؟
*آقای فرماندار! بسیازی از درختان شکسته شدند و شکسته شدن درختان قطعی برق و پرشدن جوی آب را در برداشت که خود به آبگرفتگی کمک کرد، کدام نهاد باید سیستم های زهکشی آب را کنترل کند؟
*آقای فرماندار! در مواقع ضروری مردم باید با یک سامانه ارتباطی با ستاد بحران ارتباط داشته باشند، کدام سامانه ارتباطی را مهیا کردید تا مردم بتوانند همکاری های لازم را انجام دهند و اتفاقات را گزارش دهند؟
*آقای فرماندار! آموزش مردم مهمترین اصل کاهش بحران است، کدام برنامه های آموزشی در مرودشت انجام شده است؟
*آقای فرماندار! در مواقع بحرانی نیروهای مردمی می توانند راهگشای کارها باشند، کدام نیروهای مردمی سازماندهی شدند که هم آموزش دیده باشند و هم ارتباط آنها با ستاد بحران منسجم باشد؟
*راستی آقای فرماندار! آیا طرح های مطالعاتی در مورد مسائل بحرانی در شهرستان مرودشت انجام شده است؟اگر انجام شده است چه نتایجی را در برداشته است؟
*و در آخر این سوال که آقای فرماندار! زمان تکمیل ساختمان مدیریت بحران شهرستان مرودشت چه زمانی است؟
و...
مشتاقانه منتظر شنیدن اقدامات فرمانداری شهرستان مرودشت در مورد حادثه اخیر مرودشت هستیم.