قاسمی کارشناس مرکز ترویج جهاد کشاورزی فارس گفت: امسال سطح زیرکشت برنج دراین بخش درمقایسه با پارسال هزار و500 هکتاربیشتر است.
کشت مکانیزه با ماشین آلات نشاکار انجام می شود وافزایش سرعت عملیات کاشت ، داشت و برداشت ، کاهش هزینه های تولید و استفاده مطلوبتر از بذر و نیروی کار از مهمترین مزایای این شیوه کشت است .
از هرهکتار شالیزار سنتی بطور متوسط 3 تن شلتوک برداشت می شود که این رقم درشالیزاری که ماشینی نشاء شود به حدود 3و نیم تن می رسد .
برای نشاء سنتی برنج درهرهکتار 15 شالیکار 10 ساعت درروز کار ودرمجموع 3 میلیون و500 هزار ریال دستمزد دریافت می کنند درحالیکه هزینه نشاء ماشینی برنج درهرهکتار 1و نیم میلیون ریال است.
پارسال بیش از 38 هزار هکتار از مزارع استان فارس زیر کشت برنج رفت و بیش از 190 هزار تن شلتوک برنج برداشت شد که درمقایسه با سال قبل از آن 20 درصد رشد داشت .
عمده ارقام برنج استان فارس چمپای قصردشتی ، شفق ، کادوس ، سجر و ارقام اصلاح شده سازندگی و درودزن است .
برنج چمپای قصر الدشتی یکی از بهترین انواع برنج بومی استان فارس است که به سبب کشت آن در کامفیروز به برنج کامفیروزی معروف است و 80 درصد سطح زیر کشت برنج استان فارس را به خود اختصاص داده است.
شهرستان های مرودشت، سپیدان، رستم، ممسنی، قیرو کارزین ،جهرم، فیروز آباد و پاسارگاد از جمله مراکز مهم کشت شلتوک برنج در فارس است.
کاشت برنج درفارس از کامفیروز مرودشت آغاز ودرشهرستان فیروزآباد پایان می یابد .