صفحه اصلی   |   www.marvdashtnama.ir   |   

 

آخرین اخبار

  • نباید در تله ترامپ افتاد!
  • حضور پر رنگ مردم مرودشت در راهپیمایی 22 بهمن
  • برگزاری طرح ملی دادرس در مرودشت
  • باید درد مزمن ساخت و ساز غیرمجاز در مرودشت ریشه کن شود
  • افتتاح پروژه‌های عمرانی کامفیروز شمالی و جنوبی
  • کارگاه دانش افزایی ویژه دبیران دوره اول و دوم متوسطه برگزارشد؛
  • افتتاح ۶۸ پروژه با اعتبار ۹۶۰۰ میلیارد ریال در دهه فجر
  • ۱۰ نشانه که ثابت می‌کند نسبت به سایرین «برتری ذهنی» دارید
  • گام بلند آموزش و پرورش در روابط برون سازمانی
  • بهره‌برداری از ۶۸ طرح زیرساختی در مرودشت
  • بدترین سال تاریخ جهان!
  • زنگ انقلاب در مدارس مرودشت طنین انداز شد
  • امام جمعه مرودشت: قحطی وکمبود برنج در شهری که مرکز تولید برنج محسوب می شود جای بسی تعجب است
  • پیام تبریک فرمانداری مرودشت به مناسبت فرا رسیدن دهه مبارک فجر
  • گل‌ستون هخامنشی تخت‌جمشید مرمت می‌شود
  • پویش ملی " پلیس ما" در مرودشت برگزار شد.
  • بازدید سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان مرودشت از کارخانجات آرد دادلی
  • بازگشت پیکر شهید مرزبانی پس از ۱۶ سال به مرودشت
  • اتمام حجت سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان مرودشت با مدیران شهرستان
  • مدیر جهاد کشاورزی مرودشت سهم اختصاص یافته به کشاورزان شهرستان را شفاف‌سازی کند!
  • بازدید استاندار فارس از شرکت سالیذ مرغ مرودشت
  • فرمانداری مرودشت به کانون پاسخگویی و ارائه خدمات تبدیل خواهد شد
  • ثمره مقاومت مردم غزه باعث عقب نشینی دشمن گردید
  • جلسه شورای مسکن شهرستان مرودشت برگزار شد
  • مسکن ملی مرودشت در مسیر پیشرفت
  • ایدئولوژی توسعه‌ی راه‌های مواصلاتی حوزه انتخابیه از زبان آقای نماینده
  • شورای اسلامی شهر مرودشت تشکیل جلسه داد.
  • جهانبخش روستایی از مرودشت، به عنوان رئیس هیات شطرنج استان فارس انتخاب شد
  • بیش از ۶۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی دشت مرودشت زیر کشت گندم آبی و دیم
  • امضای تفاهم نامه آموزشی بین اداره آموزش و پرورش و زندان مرودشت
  •  

     

     


    سگان ولگرد ، زخمی بر پیکره شهر مرودشت

    نويسنده - خبرنگار: محمدظهرابی

     
    3479
    :كد
    جمعه 29 آبان 1394

    ای که دستت می رسد کاری بکن ...



    وقتی نگاهی به پیکره ی شهرستان مرودشت به عنوان دومین شهر بزرگ استان فارس _ در فاصله ی چند کیلومتری از کلان شهر شیراز _ می اندازیم ، نکاتی به چشم می آید که نه در خور شان ومنزلت شهروندان این شهر باستانی ست  و نه چشم اندازی زیبا به این شهر توریستی بخشیده است . خلل هایی که گاه شهروندان و گاه عدم مدیریت صحیح مسئولین منجر به ایجاد آنها شده است . نکاتی که شاید در وحله ی اول ناچیز و کم اهمیت به نظر برسد ،  اما با نگاهی ژرف تر و عمیق تر ، می توان به اتفاقاتی  پی برد که شهرستان و عملکرد  مدیران مختلف را تحت الشعاع قرار داده و  نوع عملکرد و سؤمدیریت آنها  را به وضوح بیان نماید   و دریافت که برای چنین اتفاقاتی نه در گذشته _ با توجه به شرایط حاکم _  و نه در آینده هیچ گونه تدبیر و تدابیری اندیشیده نشده است.


    اتفاقاتی که گه گاه در گوشه و کنار شهر رؤیت می شود و هیچ نگاه مسئولی  آن را کنکاش و درمان نکرده و شرایط به گونه ایست که امیدی برای آینده و رفع آن وجود  نخواهد داشت.
    ساعتهای گذشته از نیمه شب ، صدای پارسهای افسارگسیخته سگ های ولگرده و خیل عظیم این حیوانات زبان بسته که بی مهابا سر به کوچه و خیابان های شهر گذاشته اند را به یاد می آورد  . هجوم بی رویه ی این حیوانات ( سگ ها ) در اصطلاح ولگرد در طول شبانه روز در اقسانقاط شهرستان و مخصوصا در محله ها و گاهٱ در خیابان های شهر، امنیت را از شهروندان سلب کرده و چهره ای نه کریح  از صورت بدون بزک شهرستانی چون مرودشت با تمامی شاخصه های توریستی و گردشگری آن، ترسیم کرده و چشمان زیبا بین را همچون خاری بر چشم نموده است.


    سازمان ها و ارگان هایی که می توانند دراین امر دخیل باشند و به نوعی با تدابیر هوشمندانه ،  شهر را از این اتفاق نامبارک پاکیزه نمایند کجایند؟!!

    شهرداری ها با کمک سازمان حفاظت محیط زیست و همچنین مرکز  بهداشت و اداره دامپزشکی شهرستان  به عنوان مراجعی  جهت جمع آوری سگان و نیز ساماندهی این حیوانات می توانند با توجه به شرایط و حدود وظایف مشخص شده در اجرای این مهم ؛  همکاری کرده و چاره ای معقول و پسندیده که در کنار جمع آوری این حیوانات ولگرد چهارچوب های انسانی را نیز رعایت نمایند و شهر را از وجود چنین معضلی که سالیان سال است در جایجای شهر دیده می شود ، برهانند.
    وقتی می توان با ایجاد کارگروهی متشکل از افراد توانمند و ایجاد راهکارهایی متناسب با محیط زیست و همچنین تدابیری انسانی ، این اتفاق را به سمت و سوی مناسب هدایت نمود ، چگونه  است که تا کنون هیچ راه حلی از سوی هیچکدام از سازمان های مربوطه بیان و عملیاتی نشده است ؟ و آیا امید آن هست که در آینده ای نه چندان دور از زمان حال تدابیری اندیشیده شود؟!


    ﻣﻬﻤﺘﺮﯾﻦ ﻣﻌﻀﻼﺕ ﻭ ﻣﺸﮑﻼﺕ ﻧﺎﺷﯽ در کنار سروصداهای آنها ،  ﺍﺯ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺟﻤﻌﯿﺖ ﺳﮕﻬﺎﯼ ﻭﻟﮕﺮﺩ ، ﺷﯿﻮﻉ ﺑﯿﻤﺎﺭﯾﻬﺎﯼ ﻗﺎﺑﻞ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﺑﯿﻦ ﺣﯿﻮﺍﻥ ﻭ ﺍﻧﺴﺎﻥ ، ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺁﻥ ﺩﺭ ﺟﻤﻌﯿﺖ ﺩﺍﻣﯽ ﻭ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻭ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﺑﺴﯿﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼﻫﺎ ﺍﺯ ﺳﮓ ﺑﻪ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﺍﺯﺟﻤﻠﻪ ﻣﻬﻤﺘﺮﯾﻦ ﺁﻧﻬﺎ ﻣﯽﺗﻮﺍﻥ ﺑﻪ ﺑﯿﻤﺎﺭﯾﻬﺎﯾﯽ ﻧﻈﯿﺮ « ﻫﺎﺭﯼ، ﮐﯿﺴﺖ ﻫﯿﺪﺍﺗﯿﮏ ، ﺳﺎﻟﮏ ، ﮐﺎﻻﺁﺯﺍﺭ ، ﻻﺭﻭﻫﺎﯼ ﻣﻬﺎﺟﺮ ﺍﺣﺸﺎﯾﯽ ﺑﺮﻭﺳﻠﻮﺯ ﻭ ﻟﭙﺘﻮﺳﭙﯿﺮﻭﺯ » ﺍﺷﺎﺭﻩﻧﻤﻮﺩ ، ﮐﻪ ﺑﺮ ﺿﺮﻭﺭﺕ ﺍﺟﺮﺍﯼ ﺩﺳﺘﻮﺭﺍﻟﻌﻤﻞ ﮐﻨﺘﺮﻝ ﺟﻤﻌﯿﺖ ﺳﮓﻫﺎﯼ ﻭﻟﮕﺮﺩ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ﭘﯿﺶ ﺗﺎﮐﯿﺪ ﻣﯽ ﻭﺭﺯﺩ.
    ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺳﮕﻬﺎﯼ ﻭﻟﮕﺮﺩ ﺑﻌﻨﻮﺍﻥ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻋﻮﺍﻣﻞ ﺍﺻﻠﯽ ﺣﻤﻠﻪ ﻭ ﮔﺰﺵ ﺑﻪ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻣﻄﺮﺡ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻣﻮﺍﺭﺩ ﻋﺪﯾﺪﻩﺍﯼ ﮔﺰﺵ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺗﻮﺳﻂ ﺳﮓ ‏( ﺑﺪﻭﻥ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ‏) ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ ﻣﺮﮒ ؛ ﺑﺎﻻﺧﺺ ﺩﺭ ﺍﻃﻔﺎﻝ ﻣﯽﮔﺮﺩﺩ ﻭ ﻣﻮﺟﺐ ﺳﻠﺐ ﺁﺳﺎﯾﺶ ﻋﻤﻮﻣﯽ ﺩﺭ ﺷﻬﺮﻫﺎ ﻭ ﺭﻭﺳﺘﺎﻫﺎ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻣﻬﻤﺘﺮﯾﻦ ﻋﻮﺍﻣﻞ ﺁﻟﻮﺩﻩ ﮐﻨﻨﺪﻩ ﭘﺎﺭﮐﻬﺎ ﻭ ﺗﻔﺮﺟﮕﺎﻩﻫﺎ ﻣﻄﺮﺡ ﻣﯽﺑﺎﺷﻨﺪ ﻭ از آنجایی که ﺳﮕﻬﺎ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ ﻭ ﭘﺘﺎﻧﺴﯿﻞ ﺗﻮﻟﯿﺪ مثل  ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺑﺎﻻ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﺑﻪ ﻫﻤﯿﻦ ﻋﻠﺖ ﺟﻤﻌﯿﺖ ﺳﮕﻬﺎﯼ ﻭﻟﮕﺮﺩ ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﺍﺟﺮﺍ ﻧﺸﺪﻥ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪﻫﺎﯼ ﮐﻨﺘﺮﻝ ﻭ ﻣﺒﺎﺭﺯﻩ_ که سالیان سال به تعویق افتاده _  ﺳﺮﯾﻌﺎً ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﯾﺎﻓﺘﻪ ﮐﻪ ﻣﺨﺎﻃﺮﺍﺕ ﻓﺮﺍﻭﺍﻧﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﺷﻬﺮﻭﻧﺪﺍﻥ ﺑﻪ ﺩﻧﺒﺎﻝ  ﺩﺍﺷته  و خواهد داشت.


    وقتی می توان _ در ابتدای امر _ با آگاه سازی و ارتقاع سطح آگاهی افراد در خصوص رعایت اصول بهداشتی در مواجهه با حیوانات موزی ( الویت با سگان ولگرد ) به مبارزه با این خطر پرداخت و در نهایت با ایجاد کارگروه و جمع آوری حیوانات از سرتاسر شهر و همچنین مانع شدن از رها سازی سگان ولگرد که گاها دیده شده است که توسط شهرستان های اطراف _ به دلیل عدم اتخاذ تدابیر از سوی مسئولین مربوطه شان _ صورت می گیرد ، فکر ی به حال این معضل که گریبانگیر شهر شده است ، کنیم . چگونه است که این مسیله تا کنون در دست بررسی و همچنین در اولویت سازمان های مربوطه که به نوعی در اساسنامه شان دیده شده است ، قرار نگرفته است و همچنان به عنوان یکی از معظلات قابل ذکر و تفکر و همچنین چاره اندیشی در شهر ، به چشم می آید ؟!


    قرار نیست همچون شهرستان نزدیکمان ، برخوردی ناخوشایند و دور از انسانیت اتفاق افتد بلکه می توان با جمع آوری ( از طریق فراخوان به روش زنده گیری ) و تفکیک سگهای ولگرد و بدون نژاد از سگ های نژاد دار، گروهی از  آنان را به ست افراد با تعهد سپرد و نیز گروهی را به عنوان سگان نگهبان  مورد استفاده قرار داد .
    این اتفاق و نیز اتفاق های نظیر این می تواند در کنار ساماندهی این حیوانات ، آسایش و امنیت و بهداشت را تا حد بسیار فزاینده ای به پیکره ی  شهر تزریق نماید و تا حد بسیار زیادی آرامش را به شهروندان هدیه نماید . آسایشی که چندیست توسط همین حیوانات ولگرد و سطح شهر از شهروندان سلب شده است.

    محمدظهرابی
    لطفا نظرات خود را به ایمیل ذیل ارسال فرمایید .
    Mohammadzohrabish@yahoo.com




    نظرات بینندگان
    ارسال نظرات
    نام
    ایمیل
    نظر*  
    کد امنیتی جمع 4 با 4
     

      - نظراتی که به پیشرفت و تعمیق بحث کمک می کنند در مدت کوتاهی پس از دریافت به نظر دیگر بینندگان می رسد.
    - نظرات حاوی الفاظ سبک یا هرگونه توهین، افترا، کنایه یا تحقیر نسبت به دیگران منعکس نمی ‏شوند.

     

     

     

     
     
    +تبلیعات در سایت مرودشت آنلاین با تعرفه های استثنائی - 09394084008
     
    1466
     
       
      logo-samandehi

    صفحه اصلی

    مدیریت سایت

    ارتباط با ما

    خبرنامه

    ایمیل

    آرشیو

    جستجو

    پیوند ها

    سفارش تبلیغات

    RSS

     

    بهترین نمایش در 768*1024     |    تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرودشت آنلاین می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.    |    طراحی و تولید: H. Mokhtari